Last news in Fakti

11 Септември, 2018 14:21 11 676 7

Знаете ли кои са най-купуваните градски автомобили?

  • градски автомобили-
  • продажби-
  • 2018
Знаете ли кои са най-купуваните градски автомобили? - 1

Експертите от портала Focus2move извадиха една любопитна класация, касаеща най-популярните градски автомобили за 2018-а. По-конкретно става дума за продажбата на нови коли за периода януари - август тази година.

В рейтинга са включени двуместни автомобили, субкомпактни електромобили и коли с дължина не повече от 3.5 метра. От началото на годината до сега в света са продадени 2.19 млн. такива коли. Изненадващо или пък не, първата позиция се заема от Maruti Alto, от който са продадени 109 100 екземпляра, основно на индийските пазари.

На второ място със 103 700 продажби е италианският субкомпактен хечбек Fiat 500. Тройката се допълва от Ford Ka с общ показател - 97 400 коли. След тях се нареждат Fiat Panda, Hyundai Grand i10, Maruti Wagon R, Suzuki Spacia, Suzuki Wagon R, Volkswagen up! и Daihatsu Move.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Салам Алеко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЛАГ ЧОВЕЧЕЦ":

    💯 000+ накефи ме благостта ти!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 селянин

    7 12 Отговор
    AYGO-е в пъти по добър от гореспоменатите..дължина-3,455,двг-три цилиндров,70 к.с.1.0 L..4/100 л,градско..цената е малко солена-20000лв,но е Тойота.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Гошо патладжана

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "селянин":

    Да, и аз мисля, че Айго(-)то е перфектния автомобил за селяните като нас. Аз например като спра на мегдана, всички искат да ги повозя, оли да им пренеса нещо. И тук се разбира, защо айго(-)то е по(-)добро от Дачия Сандеро - вратите като са малки и баба ти Пена не може да влезе, а бай Спиро не може да качи свинята майка Гергана в багажника, защото капака е малко по(-)голям от този на жабката. А мойто Айго харчи 0/100, защото с теглото си от 740кг, съчетани с гуми 135 го прави подходящ за теглене от всяко магаре. И сега е момента да кажа, ме за 3 години нищо не се е чупило по колата, а колкото до внушението, че собствениците на Тойота не се интересували от секс, спорт и автомобили, моят Марко може да опровергае всичко.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ричи

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "селянин":

    А изцяло електрически Айго или Ярис кога???
    VW Up ги направи за смях смешните картонени Тойоти.
    Измисления хибрид го пробутват поредна година, а като решиш да пътуваш извънградско ти се реве от разхода на немощните двигателчета.