12 Октомври, 2018 17:52 5 894 67

Проектът за хиперкола с 5000 к.с. е замразен

  • devel motors-
  • sixteen-
  • manufattura automobili torino-
  • steve morris engines-
  • хипекола-
  • хиперавтомобил

Базираната в Дубай компания Devel Motors е преустановила временно разработката на хиперавтомобила Sixteen с мощност над 5 000 к.с. заради проблеми, които правят невъзможно серийното производство, съобщава Road & Track. От проекта се е оттеглил и основният технически изпълнител Manufattura Automobili Torino (MAT).

Според американското издание разработеният за Devel Sixteen 12.3-литров 16-цилиндров двигател с 5 007 к.с. и 4 771 Нм така и не е бил адаптиран за цивилна употреба. Инженерите не са успели да се справят със задачата да създадат адекватна охладителна система за агрегата. Освен това в Devel Motors не са намерили и решение как да задържат хиперколата на пътя при скорости над 480 км/ч.

На теория Devel Sixteen би трябвало да ускорява от 0 до 100 км/ч за 1.8 сек. и да развива скорост над 515 км/ч. В проекта освен Manifattura Automobili Torino участва американската компания Steve Morris Engines, специализирана в производството на двигатели за драгстери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Гане

    7 1 Отговор
    ...гуми немала
  • 2 гост

    15 27 Отговор
    Спокойно , Тесла скоро ще им покаже как се прави за 1,8 секунди без такива изгъзици !!! А и най-вероятно са чули , че ще струва 200 000 , което на тях не им стига и за ходене по изложения , да не говорим кой луд ще изсипе 3-4 милиона и ще гледа как друг с 200 000 прави същото , че и по-добро !!

    Коментиран от #3, #4, #13

  • 3 Веско

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Кой петролен шейх би си купил електрическа кола :D Не мисля че ще се намери такъв.

    Коментиран от #5

  • 4 Зорлем

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да не би да се очаква Тесла да пренапишат някои физични закони като за триенето например?

    Коментиран от #6, #10

  • 5 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Веско":

    "Шейховете" съвсем скоро изкупиха най-големия конкурент на Тесла , Фарадей Фючър и смятат да вложат в него над 5 милиарда само следващите две години , а с удоволствие биха купили и самата Тесла , но Мъск не се съгласи да им даде правото да я управляват , а за електричките , много си изостанал , в Дубай можеш да я видиш по често от доста градове в Европа !

    Коментиран от #14

  • 6 Физични закони

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Зорлем":

    Какво триене при реактивна тяга?

    Коментиран от #7

  • 7 Зорлем

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Физични закони":

    Става дума за Тесла... Прочети коментар номер 2... Оффф, няма значение!

    Коментиран от #20

  • 8 Хирурга

    6 2 Отговор
    С 5 000 коня 500км/ч. 🤔 мисля че за тия коне скоростта е малка. Поне 600 трябва да развие! Но гуми за тая скорост няма!! Така че е невъзможно.

    Коментиран от #15

  • 9 Петър Петров

    7 0 Отговор
    Освен това в Devel Motors не са намерили и решение как да задържат хиперколата на пътя при скорости над 480 км/ч. - Споко скоро от Бугати ще покажат до 480 как се стига, и след това при Филип от Бричка ще гледаме ревюто.
  • 10 Антиелектрика

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Зорлем":

    Остави лудия да се налудува де, тъкмо си е погалил пак кристалната топка. Ще сънува само времената на ДВГ от 0,8 секунди до 100 км/ч, ама нали си го знаем колко фанатично е влюбен в Тесла.

    Коментиран от #11, #18

  • 11 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Антиелектрика":

    Кога ДВГто ти направи не 0,8 , а 1,8 , ама с четириместна кола за ежедневна употреба и с всички разрешения и тестове за пътната мрежа , тогава си мечтай !!! За другите разлики няма да ми стигне мястото , пък и няма смисъл !!

    Коментиран от #12

  • 12 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Като направи, тогава подскачай. Тук темата е за друг автомобил, не за тъпата ти Тесла.

    Коментиран от #19, #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 АLFA Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    КАКТО ВЪРВИ ШЕЙХОВЕТЕ ЧАЙ ЩА СТАНАТ ПЕПЕЛЯШКИ
  • 15 АLFA Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хирурга":

    ЕЕЕЕЕ. АМЕРИКА
  • 16 АLFA Q4

    0 1 Отговор
    ОТНОСНО ТИЯ СЕЛСКИ ПРОКЛЕТИЙ ВАГАДЖИЙТЕ
    ЗАЩО ДВИГАТЕЛЯ НЯМА ВАГАФЖИЙСКО ПОТЕКЛО
  • 17 АLFA Q4

    0 1 Отговор
    ДОСТА ЧЕСТО ОБЯСНЯВАХ НА СЕЛЧОВЧИТЕ С ВАГ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ
    ЧЕ ФЕРАРИ НЯМА ПРОБЛЕМ ДА НАПРАВИ НАЙ СИЛНИЯ МОТОР
    ДА ИМА ПРОБЛЕМ С ПРИЛОЖЕНИЕТО
  • 18 Кой ли сънува

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Антиелектрика":

    И кой е този бутален двигател, който е направил ускорение до 100 за 0,8 секунди? На каква дрога си?

    Коментиран от #23

  • 19 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Антиелектрика":

    "Тъпата" ми Тесла цъфти и връзва , а това недоразумение така и ще си остане макет за разнасяне по изложения !!! Даже двигател няма и няма да има , щото това нещо посмъртно няма да вземе сертификат за движение нито в САЩ , нито в Европа , а само за арабите няма файда !! Пък и даже не могат да го "охладят" , та камо ли нещо като "надеждност" за ежедневна употреба да докарат , хахаххах !!! Гледайте си картинки , щот само с тях ще си останете !!
  • 20 Физически закони

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Зорлем":

    Няма грешка. Точно заТесла роудстър ти говоря и аз. Ще има опция за реактивна тяга, която да помага при ускорение, спиране или завой.

    Коментиран от #24

  • 21 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Антиелектрика":

    Плюс това ВЕЧЕ е направила 7 местен семеен седан който го прави за 2,3 , което ще си остане мечта за любимите ти изкопаеми , а и модела с 1,9 го показаха , така че май няма много шансове да не успеят , какво ще кажеш , хахах ??!!

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Антиелектрика

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Кой ли сънува":

    Какъв бутален двигател, каква дрога, какви 5 лева? Говорим за ДВГ, че рекордът е 0,8 секунди, никъде не съм казвал за бутален двигател. Така, че си задръж заучените фрази за дроги за себе си.
  • 24 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Физически закони":

    Реактивна тяга в електричка - хахахаха Направо счупи тъпомера.

    Коментиран от #30

  • 25 Антиелектрика

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Плюс-минус, все тая. Коли с ДВГ се доработват и правят отдавна такива времена КАТО ТЪПАТА ти Тесла. А на Тесла ще и тунинговаш само джантите. Освен това тази кола е правена да вдига над 500 км/ч. Нелепо е под всяка статия да пишеш за ТЪПАТА Тесла.

    Коментиран от #26, #27

  • 26 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Антиелектрика":

    Еми като всеки ден идват примерно такива новини , хахахах !!!
    Теѕlа e изпpeвapилa зa пъpви път Меrсеdеѕ-Веnz пo пpoдaжби в Cъeдинeнитe aмepиĸaнcĸи щaти. Дaнни нa Аthеrtоn Rеѕеаrсh coчaт, чe ĸoмпaниятa нa Mъcĸ e пpoдaлa 69 925 aвтoмoбилa пpeз тpeтoтo тpимeceчиe, a гepмaнcĸият лyĸcoзeн бpaнд - 66 542.
    Теѕlа e нaпът дa изпpeвapи и ВМW, cмятa Жaн Бaптиcт Cю. Бaзиpaнaтa в Mюнxeн мapĸa e пpoдaлa 71 679 aвтoмoбилa в CAЩ пpeз тpитe мeceцa дo ĸpaя нa ceптeмвpи. А честито !!!
  • 27 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Антиелектрика":

    Нали разбра , че става въпрос за ОБЩИ продажби , на по класове като досега , хахахах !!! А пък както върви , май догодина и в Европа същото , хахахха !!!

    Коментиран от #28

  • 28 Антиелектрика

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Мен продажбите не ме вълнуват. Вместо да се плючиш, погледни статията под която акаш. То ако искаш пиши за ТЪПАТА Тесла и под статия за Вип брадър, като оня дето изкарвал по 7000$ на месец -- бухахахахаха
  • 29 Бай Турбо

    0 1 Отговор
    Смешна работа.... Дори с 200 к. с. колелата превъртат, какво ли става при 1000, та камо ли при 5000.... И никаква електроника не може да помогне, защото единственото което би направила е да притвори дросела : съответно да намали мощността. Идиотизъм. Като че ли работят за пуберите тия инженери!
  • 30 Зорлем

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Антиелектрика":

    Може пък да я накичат с някакви супер-дупер вентилатори или дюзи за сгъстен газ, знам ли. Нали Тесла са най-по във всичко и навсякъде, та като нищо ще видим Туит как всъщност Роудстъра ще прави вакуум пред и над себе си по почина на Хиперлупа и от намаленото съпротивление направо ще лети, а няма да се движи по пътя. Все пак живеем във време, в което народа умре да гледа филми като "Железният човек", "Лигата на незнамси кои си", "Междузвездни войни" и т.н., и проектира видяното там в живия живот. Е, малка подробност са разните му там закони на физиката, химията и темродинамиката, но какво са те пред "визионериге" и "утопистите".

    Коментиран от #31

  • 31 Антиелектрика

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Зорлем":

    То хубуУ ама реактивна тяга има в реактивния двигател, който си е ДВГ. И електричка с реактивна тяга е класически оксиморон. Ама щом човека ти казва, значи Тесла е с реактивна тяга - бухахахахаха

    Коментиран от #32, #40

  • 32 Поредната простотия

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Антиелектрика":

    Е как от простотия на простотия скачаш. Толкова си се зомбирал от ДВГ, та реши че реактивната тяга може да се възпроизведе само от реактивен двигател, а всички реактивни двигатели са ДВГ! Или Отново ще изпишеш 5 мнения за други глупости и след това ще твърдиш че никога не си казвал такова нещо както обикновено правиш.

    Коментиран от #33

  • 33 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Поредната простотия":

    С многоникови неориентирани същества не си губя времето. Конкретика ли имаш?
  • 34 Поредната простотия

    3 1 Отговор
    Разбира се че имам конкретика за разлика от тебе. Ето ти нещо конкретно от Уикипедия:

    Реактивен двигател е такъв, който отделя бързо движеща се струя от флуид за да създаде тласък/тяга съобразно законите за движение на Нютон. Широкото определение за реактивни двигатели включва ракети, рам-джетове, пулсови реактивни двигатели, ВОДНИ (ПОМПЕНИ) ДЖЕТОВЕ. Като цяло, повечето реактивни двигатели са двигатели с вътрешно горене, НО СЪЩЕСТВУВАТ И ВИДОВЕ БЕЗ ГОРЕНЕ.

    Коментиран от #35

  • 35 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Поредната простотия":

    Нямаш равен по разводняване. Сега ако извадиш данни за реактивен двигател в Тесла, ще замълча завинаги. Ако не извадиш, просто изчезни
  • 36 Поредната простотия

    1 1 Отговор
    Лъжи лъжи и отново лъжи. Колко пъти щеше да се скриваш завинаги и още си тук да ни досаждаш. Ако ти покажа че Tesla Roadster има опция за реактивна тяга с дюзи или на твоя роден език сопла, уточнявам за да не ми разтягаш локуми и по тази тема отново, ще млъкнеш ли завинаги? А дано ама надали!

    ПП
    Сопло достатъчно реактивно ли ти звучи за електромобил? Трябва ли му сцепление с пътя за по добро ускорение?

    Коментиран от #37

  • 37 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Поредната простотия":

    Ами казвай по-рано, че си психично болния "Електричка", че да не си губим времето с теб.
  • 38 Поредната простотия

    1 0 Отговор
    В крайна сметка да давам ли линк за да млъкваш завинаги? Отново ще се отметнеш нали? Точно такава винаги ти е мъжката приказка. Винаги се отмяташ от думите си само няколко мнения след това и казваш че никога не си казвал такова нещо. Фурнаджийска лопата чиято дума няма никаква тежест.
  • 39 БМВ

    1 0 Отговор
    Тая кола е много грозна и скапана не е по добра от всяко бмв
  • 40 Пръцко

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Антиелектрика":

    Не си внимавал в училище - аз например такава реактивна тяга произвеждам след чиния с боб, че дограмата зад мене се огъва, без имам нито турбина, нито батерия, а само един гол никнейм...
  • 41 Къде си бе мишок

    1 0 Отговор
    Къде се покри, дребна душицо? Не ти стиска дори скрит зад Ника си да се изправиш като мъж зад думите си ! "Сега ако извадиш данни за реактивен двигател в Тесла, ще замълча завинаги. Ако не извадиш, просто изчезни"

    Ами вадя: https://autobild.bg/ракетна-тяга-oт-сгъстен-въздух-за-tesla-roadster/
    https://electrek.co/2018/06/09/elon-musk-tesla-next-gen-roadster-spacex-package-rocket-thrusters/

    Коментиран от #42, #43

  • 42 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Къде си бе мишок":

    Момчета, сериозно - зарежете комиксите и наблегнете на техническата литература (ако ще и последната да е в Интернет)! Както казнват ескимосите, малко "олд скул" и "бек ту дъ бейсикс" никога не е излишно.

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Къде си бе мишок

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Антиелектрика":

    "Сега ако извадиш данни за РЕАКТИВЕН ДВИГАТЕЛ в Тесла, ще замълча завинаги."

    РЕАКТИВЕН ДВИГАТЕЛ

    РЕАКТИВЕН ДВИГАТЕЛ

    Това в Тесла РЕАКТИВЕН ДВИГАТЕЛ ли ще бъде? ДА или не? Кога ли си си стоял зад думите? Точно за това всички ти "вярват" като се кълнеш че пишеш само с един Ник! Никъде в нито едно определение на РЕАКТИВЕН ДВИГАТЕЛ не се споменава че ГОРИВОТО създава реактивната сила. А предната чутовната глупост беше, да сложиш знак за равенство между реактивен и ракетен двигател пък после да се оправдаваш с журналиста, а ти пишеш същото! Самолетите ракети ли са? А водните джетове ракети ли са или ГОРЯТ водата, за да я ползват за ГОРИВО на РЕАКТИВНИЯ СИ ДВИГАТЕЛ, представляващ водна помпа и дюзи? Та има ли нещо МЪЖКО в тебе? Това е риторичен въпрос, защото всички знаем отговора!

    Коментиран от #46

  • 45 Зор ми е

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Зорлем":

    Зор ми е да повярвам на самочувствието ти? Нима смяташ, че разбираш и знаеш повече за реактивните двигатели от ракетните инженери работещи в Space X? Какво ли се чудя. Ти нали разбираш повече от електромобили и от всички инженрери в Тесла. Чудя се само къде са ти ракетите и автомобилите които си създал с толкова много знания?

    Коментиран от #56

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Поредната простотия

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Антиелектрика":

    Какво има общо некомпетентността на преводача с нашия спор? Аз някога някъде да съм споменавал ракетен двигател? Ти някога да си ме питал дали в Тесла ще слагат ракетен двигател? Аз дори реактивен двигател не бях споменал, а реактивна ТЯГА. ПАК ТИ КОПИРАМ МНЕНИЕТО ЗА ДА НЕ СЕ ОТМЯТАШ!

    "Сега ако извадиш данни за РЕАКТИВЕН ДВИГАТЕЛ в Тесла, ще замълча завинаги."

    Бутилката със сгъстен въздух и десетте дюзи в Тесла РЕАКТИВЕН ДВИГАТЕЛ ли са или не са? СЪЗДАВАТ ЛИ РЕАКТИВНА ТЯГА? Като си мъж отговори на тези въпроси по мъжки, а не като пу...ьо да сменяш темата, да обиждаш събеседниците или да се правиш на обиден като ощипана мома.

    Коментиран от #50

  • 49 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ха ха ха":

    Ти сериозно ли може да паднеш толкова ниско и да си измисляш неща, които никога не съм казвал, след като е изтрит поста. Поредния ник - то си е патология. Още веднъж приканвам модератора да даде яснота дали в теми за електромобили от моя IP адрес се пише с различен от този ник!
  • 50 Ощипана мома

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Поредната простотия":

    Значи все пак реши да се правиш на ощипана мома, но не и да ми отговориш. Не е като да не го очаквах И да не ти го написах в прав текст вече няколко пъти.

    Никога не съм получавал от тебе конкретен отговор на конкретно зададен въпрос , дори когато отговора е сведен до ДА или НЕ.

    Продължават да ти трият простотиите които пишеш, но ти си ги на цикъл на толкова места, че пропускат. Този път това ще си го копирам и ще го поствам когато се опитваш да се измъкваш с триене на мнения:


    10 Антиелектрика ОТГОВОР31 13:33 13.10.18
    До коментар #30 от "Зорлем":

    То хубуУ ама реактивна тяга има в реактивния двигател, който си е ДВГ. И електричка с реактивна тяга е класически оксиморон. Ама щом човека ти казва, значи Тесла е с реактивна тяга - бухахахахаха"
    РЕАКТИВНИЯ ДВИГАТЕЛ, КОЙТО СИ Е ДВГ

    Все още ли си напълно убеден че реактивния двигател е задължително ДВГ? Защо ли да очаквам отговор и на този въпрос? Да не говорим, че ракетният двигател може да е слънчево платно и не е задължително да е реактивен!

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мъж на място?

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Антиелектрика":

    "И електричка с реактивна тяга е класически оксиморон. Ама щом човека ти казва, значи Тесла е с реактивна тяга - бухахахахаха"...

    "Сега ако извадиш данни за РЕАКТИВЕН ДВИГАТЕЛ в Тесла, ще замълча завинаги." ...


    "Ако това имаше предвид, че Роудстъра има реактивна тяга - ДА, ИМА. "

    На твое място всеки мъж на място би спрял да пише с този Ник нейм и да продължи да пише само с останалите си, но не може да очакваме такова нещо от тебе нали? Значи всички определения отправени към тебе са били абсолютно правилни, точно както бях прав и за реактивната тяга при Тесла, която може да се свали времето за ускорение под 1,8 секунди. Знам че истината боли, но не виждам защо трябва да се сърдиш , когато някой ти я казва в очите!

    Коментиран от #53

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 БГманаф

    1 0 Отговор
    Сега и ахмед мерчев ако се откаже да прави неговата хиперкола с 10 000 коня направо ще осиротеем...
  • 55 Антиелектрика

    0 0 Отговор
    Ех Факти.бг, колко ли може да падне българската журналистика, щом трие коментари, в които няма нито една обидна дума, но е против лобизма и демагогията на електричките. Жалки сте с опитите за блокиране, защото това съобщение ще го пускам отново, веднага щом го изтриете. Та да видим кой-кого и кога ще заключите темата заради това. Искате свобода на словото, но само лансирате това, за което ви се плаща, драскачи!
  • 56 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Зор ми е":

    Ми, ако са същите инженери от Спейс Х, които бяха проектирали и изработили "подводницата" за спасяването на онези дечурлига в тайландската пещера, то опроделено знам и мога много повече от тях. С две думи, това, че някой хвърля гръмки изказвания и споменава разни имена и сложни думички изобщо не означава, че не е въздух под налягане (докато сме на темата за реактивните двигатели!).

    Коментиран от #58, #64

  • 57 Зор ми е

    0 0 Отговор
    Не ми отговори къде са ти ракетите и автомобилите тогава, щом знаеш и разбираш повече от всички инженери на Tesla и spacex? Поне милиардите на Мъск Имаш ли ги?

    Коментиран от #62

  • 58 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Зорлем":

    Това е проблема на многониковия всезнайко - в статията много ясно пише, че тези бутилки със сгъстен въздух още не са позволени за ползване е града и в трафика и за това са различен пакет, който още не е тестван дори. А тези бутилки са толкова реактивна струя, колкото и изпускането на газове, но добре, че Мъск не го е патентовал. Чакам сега модератора пак да ме изтрие.
  • 59 Не мъж, а п..тьо без чест и достойнство

    0 0 Отговор
    В статията много ясно пише, че ще се използват реактивни дюзи, така че всеки мъж на място щеше да изчезне завинаги. Доколко тези дюзи ще вършат работа и къде ще се използват не е предмет на спора. въпросът беше Ще има ли Tesla Roadster реактивна тяга или не? Ти самият отговори, че ще има. Освен това за какво му е на някой по добро Ускорение от 1,9 секунди и повече от 400 км в час в градски условия на базовата версия на Roadster, че да му трябва допълнително ускорение от реактивни дози? Това е опция която ще се използва единствено и само на писта и няма нужда от одобрение за градски условия. С всяка следваща дума убеждаваш останалите че си най-големия лъжец тук чиято дума няма никаква стойност. После пак обяснявай със същото достойнство и чест че пишеш само с един Ник. Абсолютно всички ще ти повярват. Особено след като каза че можеш да пишеш от 1000 айпита, а после пращаш модераторите да ти проверят айпито че си писал само с антиелектрика. Наистина се опитваш да изкараш всички останали по кухи дори от тебе, а всички знаем какво имаш на горния етаж, защото не пропускаш възможност да ни покажеш. Хайде със здраве продължавай да пишеш, да потвърждаваш с всеки пост колко ти тежи думата!

    Коментиран от #60

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Не ни правикато ни сравняваш със себе си

    0 0 Отговор
    Физически закони ОТГОВОР20 08:43 13.10.18
    До коментар #7 от "Зорлем":

    Няма грешка. Точно заТесла роудстър ти говоря и аз. ЩЕ ИМА опция за реактивна тяга, която да помага при ускорение, спиране или завой.
    Коментиран от #24

    Антиелектрика ОТГОВОР24 09:42 13.10.18
    До коментар #20 от "Физически закони":

    "РЕАКТИВНА ТЯГА В ЕЛЕКТРИЧКА - хахахаха Направо счупи тъпомера."

    Вярно ли смяташ всички за толкова тъпи, при положение че всичко е записано черно на бяло откъде тръгна спора? Ти тотално отказа да повярваш, че в електричка дори е възможно да има реактивна тяга. Освен това Много добре се вижда че и двамата говорихме за бъдещи опции на Tesla Roadster, а не за настоящи! Да ти цитирам ли за трети път, че според тебе реактивната тяга задължително свързана с горене и е невъзможно да бъде постигната по друг начин? Въпреки че ти изтриха две трети от мненията с простотиите в тях, Ти не спря да ги ръсиш и повтаряш във всяко мнение, така че доказателства има навсякъде. Моите доказателства, че не си мъж също се оказаха верни. И най-лошото е че не осъзнаваш, че продължаваш да ги доказваш.
  • 62 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Зор ми е":

    Ама всички трябва да произвеждаме ракети и автомобили ли? Откъде заеш аз какво работя и какво "произвеждам"? Може пък да е нещо доста по-технологично от един "електрокар"?

    Коментиран от #63

  • 63 Зор ми е

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Зорлем":

    В тоалетната ли ги произвеждаш? Колко милиарда си спечелил от тях?
  • 64 sotko

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "Зорлем":

    то реактивен двигател може да е и ел. мотор с компресор - кво вътрешно горене, или детски балон с въздух
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.