Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 13:08 3 898 18

Жена сменя Мъск начело на Tesla

  • tesla-
  • илон мъск-
  • робин денълм

Месец, след като Илон Мъск сключи споразумение с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ да плати глоба от 20 милиона долара и да се оттегли от поста председател на съвета на директорите на Tesla, стана ясно кой ще го наследи начело на компанията. Това е Робин Денълм, независим член на директорския борд и едновременно с това главен финансов директор на най-големия австралийски телекомуникационен оператор Telstra.

За да се посвети изцяло на новата си длъжност, Денълм ще напусне поста си в Telstra след шестмесечно предизвестие. Тя ще се откаже и от ролята си в одитния комитет на Tesla.

"Робин има богат опит както в технологичната, така и в автомобилната индустрия, и през последните четири години допринесе значително за превръщането на Tesla в печеливша компания като член на съвета на директорите", коментира Илон Мъск в Twitter.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    14 6 Отговор
    Теслата ще яде теслата.
  • 2 123

    9 6 Отговор
    е сега вече загазиха
  • 3 Driving pleasure

    12 10 Отговор
    време е да видим кораба как потъва!

    Коментиран от #8

  • 4 12345

    16 11 Отговор
    Полека-лека Илончо напуска кораба. Депозитите/поръчките намаляват. Саудитците се оказа, че няма да купуват акции. Лоша работа. Интерсесно ми е защо най-технологичната държава в света - Япония не се занимава с електромобили? Тостероразборачите да обяснят.

    Коментиран от #7

  • 5 Ташунко

    11 1 Отговор
    Ама това жена ли е!?
  • 6 леле

    10 4 Отговор
    Пиги стана звезда.
  • 7 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    Я пак с какво не се занимавали японците ???? Ахахахахаах !!! Това беше твърде тъпо дори за теб !!! Остава да кажеш , че не си чувал за японското обединение с ДЪРЖАВНА подкрепа на производителите на батерии ??? И че искат да надминат дори Китай ??? И Нисан , Мицубиши , а вече и Хонда и Тойота въобще нямат електрички и Тойота не обяви официално , че ще спре производството на ДВГ ??? ахахахахах !!!!!
    http://www.ecars.bg/blogs/parts-1/2616-qponski-konsorcium-za-tvurdi-baterii

    Коментиран от #13, #14

  • 8 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Driving pleasure":

    Да , време е , ама кораба на дървените философи !!!! Тази "независимата" е в Тесла по личното предложение и близки отношения с Мъск и ще продължи на 100% всичко правено и замислено от него !!! В общи линии вълк в овча кожа , за успокоение на публиката , ахахахха !!!

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Driving pleasure

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Тозчно защото е пудела на Илончо вероятността да видим края на филма е голяма - Мъск е доказал, че не го бива в управлението - погледни му историята назад - бил е в камара компании, които започват да имат прогрес след като се оттървават от него.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ия19

    3 1 Отговор
    Тя разбира ли от електричка?
  • 12 Електрошок

    5 2 Отговор
    Най ме кефят коментарите на Димов.Според него планетата ще се напълни с цигански гета,построени от стари батерии.Цели флотилии от овцевози,превозващи и батерии за рециклиране потъват в района на Катилските острови.Следва екологична катастрофа.Рибите мутират и отлитат за топлите страни.Рибата трион мутира в риба циркуляр фи 500/3000об.мин.Пъпчиви пубери атакуват софтуера на Тесла и има огромни задръствания в района на Стипочево.Очаквам още подобни коментари.

    Коментиран от #17

  • 13 12345

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    За пробив в производството на батерии слушаме от десетина години, но за сега всички произвеждат и влагат само литиево-йонни. Другото са само празни приказки. Кога реално друга технология ще заработи и ще стане масова незнам, но не вярвам да се случи скоро. 2022 г. ми се вижда илюзорно.
  • 14 12345

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Тоа със спирането на ДВГ ми е най-интересно ка ще се случи реално. Защото всички говорят за него, но за сега няма алтернатива. Имам предвид конкурентна и реално работеща. Електричките все още са много далеч от реален конкурент на ДВГ. Просто стават само за градска кола, но са твърде скъпи, за да може нормално домакинство да си позволи една кола с ДВГ за далечни пътувания и една ел. за градска кола.
  • 15 Кума Лиса

    1 1 Отговор
    Голямята ,,риба,, лежи на дъното!
  • 16 Димов

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Абсолютно вярно. Тая лелка е просто марионетка.
  • 17 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Електрошок":

    Забрави за стопяването на бизнесът с коли втора ръка. Бъди изчерпателен, моля ти се.
  • 18 Електрошок

    0 1 Отговор
    Абе верно.Ма това не съм го чел.