9 Ноември, 2018 18:47 9 319 45

Volkswagen намали цената на електрическия up! с почти 20%

  • volkswagen-
  • up!-
  • e-up!-
  • електромобил

В Германия най-малкият електрически модел на Volkswagen вече струва €22 975 вместо €26 900, съобщава PushEVs. e-up все още е двойно по-скъп от базовата бензинова версия на градското супермини, но намалението от близо €4 000 и държавната субсидия за електромобил правят модела много по-достъпен.

Мераклиите за евтино VW на ток обаче може би трябва да изчакат с покупката. Догодина Volkswagen, Skoda и Seat се канят да пуснат e-up 2.0, e-Citigo и e-Mii с удължен до 270 км автономен пробег и базова цена €19 000.

Наблюдатели на пазара смятат, че ценовата политика на VW Group цели доминация в А-сегмента на електромобилите, на която може да се противопостави единствено Renault с дългоочакваното Twingo ZE. Залогът в случая са не само продажбите, а и хегемония в изключително печелившия каршеринг бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално

    30 0 Отговор
    новите автомобили трябва да струват не повече от 5 перални или сушилни. Кво толкова има? Който иска хипер-лукс да плаща повече.

    Коментиран от #7

  • 2 Гост

    4 5 Отговор
    Нема що!
  • 3 Такъв ъп имах

    38 15 Отговор
    Купих го през 2014 нов. Даваха го 160 км да изкарва. Реално лятото изкара по 120. Зимата 75-80. То не бяха проблеми с накрайника за зареждане и какво ли още не. В нач на тази година го продадох щото зимата повече от 40 км не издържаше,а лятото около 85-90. Фърлени пари на вятъра. Купих си дизелова зафира и вече за електрички не ща и да чувам
  • 4 Върхът на технологиите

    19 0 Отговор
    Директно от сайта на производителя:


    Малък автомобил, голям напредък.
    Volkswagen e-up
    Времето му дойде: e-up! е тук! Това е една от може би най-компактните иновации на Volkswagen. Все пак с мощния си електромотор и пробега от до 160 километра той впечатлява не само водачите си, но и околната среда.
    Със своята мощност от 60 кВт (82 к.с.) и въртящ момент от 210 Нм още от първия оборот e-up! с лекота се преборва с предразсъдъка, че електромобилите не са динамични. Другите му данни също са впечатляващи. Бихте ли повярвали, че само с енергията от една батерия можете да развиете скорост до 130 км/ч и да ускорите от 0 до 100 км/ч за 12,4 секунди?

    Това според тях може и да е върхът на технологиите, но е връх на техните технологии! Хората май имат съвсем различна представа, какво се очаква от един автомобил, независимо от задвижването.
  • 5 Pompev

    10 0 Отговор
    Те малките ще паднат И на 10-12 хил. в близките щ-8 години,въпрос на време
  • 6 Оня със спарка

    6 1 Отговор
    Е, не ще се побъркам :))) И без това им набиват сума ти пари всеки месец за наем. Не мога да повярвам, влизам и гледам новина за любимия ми автомобил, който всеки ден карам.
    Докато не падне цената на 500лв на месец за наем, ток, поддръжка и всичко - не си заслужава!
  • 7 скъпоо

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Нормално":

    Пет перални струват боклуците в Горубляне, а кар шеринга излиза по една пералня на месец
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 арогантен

    4 8 Отговор
    Кой луд ще си купи такава грозотия.
  • 10 w222

    10 3 Отговор
    българите са големи разбирачи,затова 40% от колите които карат ca над 20 годишни
  • 11 Гост1

    11 7 Отговор
    Българинът е роден , израстнал и умрял във ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ . И така ще е винаги защото това ни е национална черта. Да наясно съм че част от електроенергията за зареждане на електромобилите се произвежда и от горене на въглища но в рамките на няколко години и това ще спре. Вярно е и , че при електромобилите има лобита но все пак те са мако по-еко от бензините и дизелите. Само за справка на знаещите : вече има построен кораб на ток и тенденцията е това да е бъдещето. Мисля че Роял Карибиян беше собственикът на кораба. Имаше един коментар относно пушещите дизели и , че те тровят нашите и вашите деца , и отговорът на това от някой идиот беше : Аз нямам деца , тъй че не ми пука . Евала брат, евала за идиотизма ти ти като нямаш деца то сестра ти или брат ти или братовчедите ти сигурно имат . Ама на теб кво ша ти е нали ти нямаш.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 12345

    14 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гост1":

    Гост1, ти прочете ли коментар 3? А ти каква кола караш? Електричка или ДВГ? Защо не карашп електричка? Отговора го е дал коментар 3. Реален пробег 50-60% от давания от производителя. Проблеми не липсват. А за по-дълъг преход е просто невъзможно да се осъществи. Затова гледам Теслите от БГ ги карат за задължителното им годишно техн.обслужване с автовози до Виена, защото ако тръгнеш с ел.кола да Виена, па дори била тя и Тесла с "огромния им пробег", ще ти трябва една седмица да идеш и да се върнеш. А с нормална ДВГ кола се прави за един ден. Да, ходил съм на кафе във Виена и съм се връщал в рамките на деня. Това е грозната истина за ел.автомобилите. Не са практични за по-дълги преходи. Дори от София до морето не можеш да идеш без да спреш да зареждаш. А зарядни станции имал "бол", ама във въображението на ел.фанатиците. Реално се броят на пръстите на едната ти ръка. Ами ако попаднеш в задръстване и климатика ти стопи батерията? Абе какво ли се напъвам да пиша? Да се спори с ел.фанатик е безсмислено. Просто ако се видите какви коне с капаци сте. Не ме разбирайте погрешно. Ако цената на ел.автомобилите стане аналигична на ДВГ събратята им и ако бързите зарядни станции са през 10-15 км. веднага ще си купя поне една, но към момента те са непрактични. Това е.

    Коментиран от #15, #27

  • 13 Антиелектрика

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост1":

    Няма по-прост човек от този, който плюе собствения си народ, защото някой не мисли като него. Ако си се познал - добре, ако ли не - още по-лошо за теб!

    Коментиран от #17

  • 14 икем

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гост1":

    Абе Пич, а наясно ли си, че тези автомобили, кораби (дето казваш) и т. н. не се захранват с 2 батерии АА като на дистанционно то ти? Погледни тези малки батериики и виж, че пише, че са радиоактивни. Сега умножи тези малки батериики по 5000 и ще добиеш малка представа, колко екологична е тъпата ти "Тесла" или Up, или каквото и да е било. След време, замърсяването от ДВГ ще ти се струва като песен в сравнение на това, което идва.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    1 9 Отговор

    До коментар #14 от "икем":

    Така ли бе , пич , ти трябва да си поне с докторска степен по екология , а ??? И естествено знаеш и си "доказал" къде къде повече изследвания за "кое е по-екологично" , а ??? Това цели държави и стотици организации и учени професори ряпа да ядат пред твоето "знание" , а ??? Еееех , що ли не идеш малко да изнесеш някоя лекциика на тия "тъпите" дето нищо не разбират , а , хахахах ??? Ама то пък пусто никой не те кани , че и направо ти казват , че си неграмотник , дето става само на овцете лекции да изнася , а , хахахах !!!

    Коментиран от #19

  • 17 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    Донякъде съм съгласен , обаче имам уточнение , тоя дето го коментираш имаше предвид особена категория "българи" , дето вирее само в такива като тоя форум и не може си показа лицето даже никъде другаде , че такъв смях и "квалификации" ще паднат , че ще си сложат "желязна маска" до живот !!!! Ако някой от вашта дружинка се разпознава , грешката е вярна !!!

    Коментиран от #18

  • 18 Антиелектрика

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ами кажи къде и кога да се видим, да разбера какви квалификации и подигравки ще имаш смелостта да ми поставиш на живо! Само като видях злобния ти коментар 15 към човека, който изказа нормално мнение и ми идва да ти избия всичките зъби! То бива да си злобен, ама такова кълнене и обиди, разкриват що за комплексар си!

    Коментиран от #20, #29

  • 19 икем

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Всичко, на което сляпо се прекланяш - е само теория. На практика само времето може да покаже. Милиарди превозни средства, всяко едно пълно с тонове радиоактивни вещества - това не е бъдещето, определено. За да ти светне малко, като за начало вземи една мъничка батерия от 9v и я сложи в аквариум. След три дни върви да нсхраниш рибките. След това си представи стотици милиярди батерии (от хил. до милион пъти по-големи от тази 9v) изхвърлени навсякъде - гори, поляни, реки, езера, морета ( защото рециклирането на тези батерии ще струва пари, много пари, и по-голяма част от човечеството просто ще се отърве от тях). Радиацията ще е навсякъде. Да пиеш вода от планински поток, да си откъсне плод от дърво и да го и ядеш-ще ти се струва като някаква легенда от стари времена.
  • 20 икем

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антиелектрика":

    Остави, не си заслужава. Такива хора са обречени за цял живот в своята злоба, нищета, мизерия, некомпетентност. Единствено могат да се нахвърлят анонимно на някой, който може и знае.
  • 21 Да го...

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    ...туря на майка ти. Това,че не вярваш,си е твой проблем. 200 000 норвежки крони броих за тоз чукалник ,подчертавам нов. Продадох го за 60 х крони.

    Коментиран от #24

  • 22 И боклук..

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    ..не кълни на деца щото ще те поря като риба,майкя ти изтърбушена утайка

    Коментиран от #23

  • 23 Антиелектрика

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "И боклук..":

    Този е такъв боклук, че и да го смажеш от бой ще му е малко! Ето това са електрофилите - нагли, заядливи и злобни хейтърски джендъри, които нямат нито топки, нито достойнство!

    Коментиран от #25

  • 24 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Да го...":

    Оооуу , "туряч" се извъдил , че и "поряч" , хахахах !!! Да не би нещо да се притесни за лъжите , та толкова се засегна , щото иначе не знам какво те притеснява !! Та и за децата , нали от вашта дружинка нямате такива , а ?? Или само кога ви изнася , а , хахах !!! А да туряш и да пориш може само в махлата , то там сте свикнали на такива работи , действай !!!!
  • 25 Стефан Николов

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Антиелектрика":

    г-н Антиелектрика
    Уважавам мнението на всеки който говори с конктретни факти.
    Понякога са ми харесвали ваще коментари понякога не.
    В случая обаче смятам, че не е правилно да слагате всички хора
    който биха нарекли себе си електрофили (нов израз хареса ми)
    Както виждате не се крия заставам с името си.
    По въпросът за електромобилите ако желаета да коментираме
    заповядайте във Варна на живо.
    Ще видите ще пипнете най-различни електромобили
    от прехвалената тесла до двуместни дребосъчета.
    Относно машините без значение самолет или велосипед
    кагато се поддържа качествено и правилно няма значение колко е старо.
    Ако мога жаргонно да се изразя и най дъртият дизелак ако се обслужва
    и поддържа в изправност със сигурност ще е по добре от нов таралясник
    за който собственикът му не се грижи.

    Коментиран от #26

  • 26 Антиелектрика

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Стефан Николов":

    Благодаря за поканата, но няма да мога да дойда. Когато се спазва добрия тон, всичко е наред :) Ако сте чели моите коментари, ще разберете, че не съм против електромобилите, а против лъжите и демагогията. Лека вечер.
  • 27 Гост1-Тодор Ковачев

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    Добро утро господа - Антиелектрика, 12345 и Икем.
    1. Не съм ел-фанатик , управлявам Опел Зафира 1.6 CNG .
    2. Само България има национален герой като -Бай Ганьо когото съм визирал във предният си коментар . Не съм се и опитвал да плюя собственият си народ . Само да отбележа, че работя за Швейцарска компания от 10 години , обикалям цяла Европа и виждам отношението на европейците към нас какво е .
    3. Не съм обидил лично нито един от вас за да ме нападате със разни квалификации. Нали?

    Коментиран от #28, #34

  • 28 Антиелектрика

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост1-Тодор Ковачев":

    Как да не си ни нападнал като обобщаваш за българите? И заслужено ли е отношението на западняците към нас, след като им е набивано в презадоволените кратуни, че ние сме по-ниска категория от негрите и мюсюлманите? Това, че някой има пари, не го прави по-умен от този, който няма толкова пари. Иначе Неймар трябваше да е взел всички Нобелови награди. И накрая, нека малко мислим, че електричките имат токсични батерии и електромагнитно поле, равняващо се на стотици хладилници включени на 30 см от задника на пасажера! Едно е да си във влак или електрически автобус, друго е да си седнал върху електромотор с мощност стотици киловати. Нека малко мислим!

    Коментиран от #30

  • 29 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #18 от "Антиелектрика":

    Ша драснеш ли едно имейлче , че тука е много шумно ? Едни хора много се заинтересуваха как избиваш зъби !! Само да покажеш де , не нещо таковата , хахаха !!

    Коментиран от #31

  • 30 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "Антиелектрика":

    Интересно що не забелязваш , че седиш на СЪЩИЯ тоя електромотор в комплект с две бомби със 700 атмосфери в любимия ти "водороден" автомобил , че и горещо го препоръчваш !!! Там няма ли риск "електромагнитното поле " да ти изпържи това дето го имаш за "мислещо" или да някоя искричка да те взриви ?? Или когато както ти изнася ??

    Коментиран от #32

  • 31 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Да ти драсна имейлче? По мейлчето ли да ти покажа как се избиват зъби на същество, което кълне децата да умират? Дай телефонче тук или адрес и не се тревожи за показното как ще ти бъдат избити зъбите. А твоите приятелчета могат да получат по едни бонбонкиот по 15 грама летящи към празните им глави с 250 м/с! Правят ги в шоколадовите фабрики по патент на Джонката, на Моузес синчето.
  • 32 Антиелектрика

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Пак не си си пил хапчетата и ти се привиждат несъществуващи неща. Или просто обичаш да лъжеш. Никога не съм казвал, че харесвам електрички с водородна батерия, а че може ДВГ да е на водород, както имаше такива реални прототипи на БМВ.

    Коментиран от #33

  • 33 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #32 от "Антиелектрика":

    Е да де , то е ясно ,че си почитател на музейни експонати ! Обаче що така даже любимото ти БМВ реши , че става само за музея ??? Сигурно щото разбраха защо вече струват по-малко от Тесла , а ??

    Коментиран от #35

  • 34 12345

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост1-Тодор Ковачев":

    Тодорчо, значи караш зафирка на метан? Хубаво и екологично. Браво! А защо не вземеш да пообикаляш малко по Европа с една електричка? Нали са много хубави и еко? Ааа, сетих се. Защото ще трябва да си вземеш дълга отпуска, че с това зареждане доста време се губи. Е затова нама да станат масови. Защото са непрактични и скъпи. Екологичността им също е спорна. Новите бензинови търбо мотори са доста щадящи околната среда и ... Абе какво да ти обяснявам, като и ти си наясно с това. Това е малко като преклонението на Iphone манияците през продуктите на ябълката. Та така.
  • 35 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Аз ли си падам по музейни експонати - хахахахахахахах Я кажи кое точно е музеен експонат - BMW на 10 години направено да се движи на водород или 170 годишен миксер с батерии, който ти е в сънищата постоянно? Апропо, какво стана с телефонния ти номер и адреса?

    Коментиран от #36

  • 36 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "Антиелектрика":

    Ами значи не знаеш къде се намира в момента "Публикувано във факти.бг: BMW на 10 години направено да се движи на водород " !!! Искаш да те осветля ли ??? Чак дотам ли си неадекватен , да ти кажа , аз поне съм го виждал на живо !!! Апропо чакам имейлчето , нали не си въобразяваш , че ще пиша тука адреси , да не говорим за телефони , хахахах !!!

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Мъж е той мъж е, има топки

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Ей сега ще ти го даде имейла. Само да види как беше че го е забравил. Много го бива в обещанията, а после в замазването, че никога не е обещавал такова нещо.

    Коментиран от #39

  • 38 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Аха, значи аз трябва да си напиша мейла, защото някакви твои приятели се интересували, но ти понеже си голям мъж не си оставяш мейла. Браво бе, ГОУЕМ СИ! После аз съм бил неадекватен - хахахахахах
  • 39 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Мъж е той мъж е, има топки":

    О, многониково тролченце, я като си голям мъж ми остави номер или мейл. Или викаш някой друг трябва да свърши тази работа, че то все едно не се знае къде се подвизавате от БАЕПС. Само гледай някои от тук пишещите, които сте си позволявали да кълнете и псувате, да не ви набарят в офисчето ви на "Сливница" 185 и да видим кой има топки и кой не - хахахахахха То анонимността не трае вечно и всеки си плаща все някога за своеволията!
  • 40 Мразя ФПЧ, но съм заклет пушач

    2 1 Отговор
    Италиански учени от Националния институт за изследване на рака от Милано извършват през 2004 година сравнение на натоварването с фини прахови частици между лек автомобил с дизелов двигател с намалена емисия в режим на празен ход и пушенето на цигари. При експеримента учените използват един гараж с обем 60 m³, в който първоначално работи в продължение на половин час при затворени врати и прозорци (с няколко малки вентилационни отвора) лек автомобил Форд Мондео турбодизел с екодвигател на празен ход. При това се измерва нивото на фини прахови частици в момента на работа и след това. След измерването гаража е вентилиран основно в продължение на четири часа и експеримента е повторен с три цигари, които са изгорени в продължение на 30 минути. Количеството измерени фини прахови частици при експериманта с лека кола са в границите на 36 (PM10), 28 (PM2.5), и 14 (PM1) µg/m³, а при експеримента с цигарите в границите на 343 (PM10), 319 (PM2.5), и 168 (PM1) µg/m³. Това изследване според заключението на учените доказва на първо място многократно по-голямото замърсяване в затворени помещения с фини прахови частици от пушенето на цигари, както и продължителното задържане на тези частици в помещението след спирането на пушенето (часове след спиране на експеримента). Авторите показват, че при друг двигател, който не е с намалена емисия, стойностите са сравними с експеримента с цигарите.

    Коментиран от #41

  • 41 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Мразя ФПЧ, но съм заклет пушач":

    Стига и ти сега, какви глупости пишеш? Какви са тези в Милано, пък и експеримент през 2004 г. със сигурност не е верен. Не знаеш ли, че гумите се износват повече от колите с ДВГ, защото електромобилите спирали с еякулация - хахахаххаха Това тегло и ESP са маловажни неща при спирането, не разбра ли? Сега пък и цигарите отделяли повече ФПЧ от нов дизел. Нищо не разбираме ние с теб, а пък тези от НИИР в Милано и Университета в Единбург са подкупени от петролните компании - хахахахахахаха

    Коментиран от #42

  • 42 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Антиелектрика":

    И какво доказахте с "великото" изследване , че пушенето е по-вредно от "идеален" дизелов автомобил ??!! Браво , Айнщайн ряпа да яде !! Как не са се сетили тия хора досега , ами забраниха в куп държави да се пуши на обществени места щото щипе на очите сигурно , хахахах !!! А сега чакаме изследване за "неидеалните" , дето са 99% от тия по пътищата , да не говорим , че наскоро ДОКАЗАХА , че милиони чисто нови са мнооого далече от идеални !!! Апропо 90% от пушачите са от вашата дружинка , показвайте им тях тия "изследвания" , тука кой ще впечатлявате ??

    Коментиран от #43, #44

  • 43 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Я пак? А изследването за 5% повече ФПЧ от миксерите на учени от Единбург? А да, отговорът ти на изследването беше, че започна да кълнеш децата на хората, които не мислят като теб. А като спомена Айнщайн, какво стана, набира ли си етер или смяташ, че водородната бомба е запалване на водорода - все уникални твои тъпизми!
  • 44 Смешници

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Доказахме, че лаладжиите, дето пафкат фасове като кюмбета, с цялото си лицемерие са дошли тука да реват, че ФПЧ от ДВГ били вселенският проблем. Ако ще се борите срещу ФПЧ почнете от строителството и индустрията или поне спрете цигарите. Дори растенията и спорите емитират ФПЧ, но не ви чувам да сеете електро маргаритки.
  • 45 sashko

    0 0 Отговор
    карам phev японски автомобил, неочаквано доволен съм при дадени 52 км на батерия зимата минавам към 40 км лятото до 80 км да зависи дали съм включил отопление или климатик. Недостатък топло на батерия няма, но климатик на батерия има. Вече 2ра година го карам нямам грижи. Да автомобила е закупен от западно европейски дилър. От бг трудно бих си купил, 1 качество на стоката после на услугата подръжка .... тъжно но факт ...