Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 13:20 5 775 13

4х4 за Toyota Prius, но само до 10 км/ч

  • toyota-
  • prius-
  • awd-e
4х4 за Toyota Prius, но само до 10 км/ч - 1

На автомобилния салон в Лос Анжелис дебютира обновения хибрид на Toyota. Модификациите на Prius включват съществени доработки в салона, козметични екстериорни изменения и най-важното - AWD-e система. последната ще се предлага първоначално само в Япония и е във вид на допълнително оборудване.

4х4 за Toyota Prius, но само до 10 км/ч

В новата трансмисия на задната ос е монтиран допълнителен електромотор с мощност 7.2 конски сили. Именно той има за задача да помага на автомобила при потегляне, но работи само до 10 км/ч. След достигане на тази минимална скорост електромоторът се изключва и автомобилът отново става само с предно предаване.

4х4 за Toyota Prius, но само до 10 км/ч

Електромоторът, подпомагащ задните колела при потегляне, може да се включи за кратко от електрониката в случай на пробуксуване на предните колела, с цел да стабилизира автомобила. Но и тук има скоростни ограничения. Това може да се случи само до скорост 69 км/ч.

4х4 за Toyota Prius, но само до 10 км/ч

Иначе основният агрегат от хибридния тракт е добре познат. Това е 1.8-литров атмосферен мотор с вътрешно горене и с мощност 96 конски сили. Електромоторът, включен в силовия тракт довежда системната мощност до 122 конски сили. При автомобилите с AWD-e йон-литиевите акумулатори ще бъдат заменени с никел-металхидридни.

4х4 за Toyota Prius, но само до 10 км/ч

Външно обновеният Prius може да бъде разпознат по новите фарове и предна броня, както и по видоизменените задни светлини. В салона, най-забележимата промяна е свързана с нов, вертикално разположен, 11.6-инчов екран. Иначе японците заявяват, че съществено са подобрили материалите и самата сглобка.

4х4 за Toyota Prius, но само до 10 км/ч


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    27 5 Отговор
    Покрива 98% от пътните условия . Супер е автомобилчето !
  • 2 сектант

    5 13 Отговор
    тя колата става ама много пари ... за същата кола, която ще си избие цената няколко пъти и ще е с 1 по нагоре разхода е по-подходящо дачия Лоджи
  • 3 AUDI

    20 26 Отговор
    Toyota и техните "уникални" хибриди...имаш ток ама само 2км , после 4х4 ама само до 10км/ч , имаш кола ама само докато я гледаш отвън :D:D:D и после еърбег Таката и си край :LD:DD

    Коментиран от #5, #10

  • 4 пяопа

    16 7 Отговор
    Браво, много готино са го измислили. Без ненужни глупости. Ако спазваме скоростните ограничения, 4х4 почти никога няма да ни трябва.
  • 5 Toyota

    23 6 Отговор

    До коментар #3 от "AUDI":

    Тойота знаят, какво правят не ги мисли, карай си немската "премиум" кочина и си слушай чалгата със здраве !
  • 6 Plameni

    14 13 Отговор
    Единственото" отличие "което може да получи е за най-грозен автомобил.
  • 7 Варненец

    12 9 Отговор
    Голяма грозотия,бе...УЖАСТ!!!
    И вънка и вътре...
  • 8 4х4

    4 10 Отговор
    И кво е това 4х4 със 7 коня на задния мост. На мен стартера ми е повече...
  • 9 Алфа Ромео

    5 2 Отговор
    Това уредите да са във средата на таблото е огромна гадост и грозотия, не разбирам защо го правят някои производители.
  • 10 селянин 1

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "AUDI":

    Ами дай,един хибрид на ваг,21 век сме,а нямате хибрид без щепсел,що заводи купихте..и още използвате частичката,,ще,,Зяпай Тойота-20 год. на пазара,12 милиона хибриди,а Приус е винаги е бил в петицата за най здрав автомобил,отвъд океана..в Е.С.знаем че ваг са първи,с алуминиевото си окачване.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 AUDI

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "селянин 1":

    Хибрид слабо.... примерно Passat GTE , Golf GTE ама по-скоро мога чисто електрически да дам като пример - e-UP , e-Golf ..скоро идващите e-tron-и ама кво ли разбирам аз...алуминиево окачване ВАГ май няма от 10ина години. и единствения проблем на алуминиевото окачване са БГ пътищата и коли на по 100к километра :D
  • 12 Зорлем

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "селянин 1":

    При положение, че през същите тези 20 години самите Тойота са продали поне 160-180 милиона не-хибрида не съм сигурен дали тези 12 милиона са повод за гордост.
  • 13 Бачо

    5 0 Отговор
    Що се карате? Имам ауди имам и тойота. Хубави са и двете. Колкото по нова толкова по добра. Ако може да си го позволим от магазина...супер. всяка нова кола е супер. Оттам нагоре въпрос на възможности и вкус. Честит петък!