Last news in Fakti

4 Декември, 2018 14:24 6 147 14

Toyota остана без предница след удар на лед (ВИДЕО)

  • toyota-
  • удар-
  • лед
Toyota остана без предница след удар на лед (ВИДЕО) - 1

Тази сутрин страната ни осъмна със силно заледени пътища. Такива се очаква да има и през голяма част от зимата, която тепърва предстои. И докато чакаме службите по снегопочистване да си свършат работата докрай, то нека видим едно видео от Русия, което може да ни послужи като урок и поне някои от нас да си извлекат поука.

Toyota остана без предница след удар на лед (ВИДЕО)

В клипчето, заснето от охранителна камера, доста нагледно показва какво може да се случи след само миг невнимание, малко по-висока скорост и заледен пътен участък. За щастие в бруталната катастрофа, която ще видите, няма сериозно пострадали, но въпросната Toyota Corolla остава изцяло без предница. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Консултант

    33 3 Отговор
    Тойота винаги са правили сигурни автомобили. Жалкото е, че има водачи като този, който вместо да си кара бавно автомобила е тръгнал на рали Финландия. Добре е, че не е погубил някой с този стил на шофиране!

    Коментиран от #13

  • 2 сектант

    13 32 Отговор
    нямам думи, така да поднесе, нали уж са стабилни... затова за зимата съм го решил - дъстър ще е, поне знаеш, че са стабилни

    Коментиран от #5

  • 3 Пешо Мъката

    15 6 Отговор
    Скочи на спирачките заради отбивката и предницата му поднесе. Дори не бих обвинил пътя, чиста шофьорска грешка. Най-вероятно предоверяване на новите велики системи, но за съжаление те го подведоха.

    Коментиран от #6

  • 4 Бня

    25 1 Отговор
    Шофьора е идиот да кара с тази скорост в тези условия. Иначе се вижда, че тойотата е проектирана много добре. В такива ситуации, един сигурен автомобил е проектиран да смачка предницата и да се разпадне всичко отпред за да не смачка купето и пътниците. На снимката се вижда, че купето с пътниците е непокътнато. Така трябва да бъде при такъв сблъсък. И волво ги проектират така.
  • 5 819

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Хах, дъстър-а с този висок център на тежестта не само ще поднесе, ами и ще се обърне. От снимките се вижда, че пътят е заледен.

    Коментиран от #8

  • 6 Моян

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо Мъката":

    Съгласен съм. А на такъв заледен път няма системи, които да те спасят с тази скорост. Каквито и системи да има, 4х4 и т.н. гумата е в контакт с асфалта(в случая с леда) и не може да се засилва с 70км/ч по моя преценка.
  • 7 Питанка

    3 3 Отговор
    За да можете да гледате видео, е необходим Flash Player последна версия.
  • 8 сектант

    6 12 Отговор

    До коментар #5 от "819":

    да ама като мина покрай някое училище знаеш ли как се подмокрят ученичките? нямат търпение да изреве 1.5 мотора движи
  • 9 иван бе

    5 11 Отговор
    хаха и аз вчера с астрата на заледеното карах със 140 и един като го изпреварвах се насра хсха голям смях
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Миризлив Пор

    4 4 Отговор
    Руснаците са производител на автомобили и за това за всеки автомобил имат мито което не е малко. Много често се прилага схемата "разпил" т.е. купува се кола и се разрязва на 2 или повече части по определена схема и се внася като "части". Вече внесена се заваряват парчетата, свързват се системите и се прави на кола. Вероятно има нещо такова и реално за това се е скъсала така предницата, за това и има толкова "разкъсани" коли като им гледаш катастрофите.
  • 12 Напарфюмиран пор

    5 4 Отговор
    И на мен ми изглежда като събрана от две части, точкова заварка дело на майстор Серьожа след петата водка.
  • 13 Татко ти

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Консултант":

    Голяма сигурност,няма що.Колата направо се разцепи на 2,а предницата с двигателя излетя на 30 метра.Ако беше челно с тая оризова хартия всички вътре ще са като живи.

    Коментиран от #14

  • 14 Миризлив Пор

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Татко ти":

    https://www.youtube.com/watch?v=Yh9_K1uQlFo Изгледай видеото, така се внасят колите, след това вече следва съвестта на заварчика и алчността на техния КАТ и караш кола на половин цена. Проблем вече е при ПТП и кола просто се пръска защото не може да се поставят усилващи планки за да са скрити шевовете. Ако ще го търсиш търси и "конструктор". В случая не мога да кажа че точно производителя е виновен.