Last news in Fakti

11 Юни, 2019 14:30 7 517 34

Руснаци създадоха суперкар! (ВИДЕО)

  • flanker-
  • f-
  • суперкар-
  • русия
Руснаци създадоха суперкар! (ВИДЕО) - 1

Интересът към този суперкар е не само защото той е руски и е достатъчно мощен, а и заради, необичайното за такъв тип автомобил, разположение на двигателя. Руският суперкар се нарича Flanker F и е разработен с помощта на дрифт пилота от Evil Empire Сергей Кабаргин.

Именно състезателят дава идеята за този автомобил и активно участва в реализацията ѝ. Интересното е, че Flanker F е оборудван с V-образен осемцилиндров двигател с работен обем от 7.6 литра и с мощност 640 конски сили. Моторът, който е изцяло руска разработка (цилиндри Mast Motorsport, всмукателна система Plazmaman Pro Series и електронен блок GoshaTurboTech) се монтира отпред.

Руснаци създадоха суперкар! (ВИДЕО)

Първоначално концепцията и самият агрегат са разработени от руснаците и предложени на датската компания Zenvo, но датчаните се отказват от подобен автомобил. Руснаците решават да направят и купето сами, но понеже всичко е конструирано за Zenvo, формите доста наподобяват тези на датските спортни коли.

Предноразположеният двигател предава момента на задните колела през петстепенна скоростна кутия, окачването е алуминиево, а каросерията е от карбон и кевлар. Идеята за предно разположение на двигателя идва от задължителното условие за такива коли при участието им в дрифт сериите D1GP, RDS и Formula Drift.

Единственият към момента екземпляр е готов и вече премина първите си изпитания. Серийно производство обаче едва ли се очаква, защото колата трябва да получи много сертификати от краш тестове и т.н., а и надали ще се намери инвеститор, готов да поеме това бреме, имайки предвид трагичната участ на Фоменко и неговата Marussia.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    24 29 Отговор
    Руските коли са хубави ама ако произведени до обяд.След обяд всички руснаци са пияни и не знаят къде са.

    Коментиран от #5, #19, #22

  • 2 Реалист

    17 24 Отговор
    GoshaTurbo - е това направо ме срути... На гоша турбото със сигурност е задминало лидери като гарет, нали? И предното разположение на двигателя - те ония с мангизите от Формулите не са открили топлата вода и не знаят че отпред е НАЙ-ДОБРЕ, нали? Поредната умствена чикия на орките...

    Коментиран от #4

  • 3 Герчо

    12 16 Отговор
    Това дали ще изкара и едно състезание?
  • 4 гост

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Не си прав. Никой не отрича добрия баланс на средноразположен агрегат, дори корвет преминава към този вариант. В статията се казва, че поради изисквания за дрифт участници двигателят трябва да е отпред, а тази кола е направена с идеята за дрифт, където трябва лека задница, а не сцепление.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Реалист

    13 20 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Тогава значи орките са все в "следобедно състояние" щото аз читава руска "кола" не съм виждал.

    Коментиран от #18, #27

  • 6 criminal

    1 3 Отговор
    Сам каза доста за суперкарите с централно и задно разположен ДВГ по които ти текът лигите.....
  • 7 Реалист

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Прав съм ако говорим за "супер кар" който ще се кара и по пътя а не само да дрифти. А кола за дрифт може да си спретнеш и със старо бмв с турбиниран мотор. Поне в статията говорят за "супер кар" като Кьонигсег или Пагани... А при дрифта някоя стара Тойота или Нисан с 1000 коня ще го направи смешен.
  • 8 Чукча нет читател

    20 15 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    К'во му обясняваш на трола? Той е като Иванчо и краставичката - щом прочете Русия, руснак или руско и почва да плюе брз дори да е прочел 5 реда.

    Коментиран от #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Комунист

    23 9 Отговор
    В Бълхария освен да плюем по другите кво може да правим или сме направили?

    Коментиран от #12, #16, #30

  • 12 Гошо

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Комунист":

    То е ясно, че ти като комунист нищо не си направил, но не говори от името на другите!
  • 13 някойситам

    11 0 Отговор
    Г-н Радослав Славчев, двигателят е на Corvette Z06, а не е изцяло руска разработка. Руснаците са го подсилили и го направили по-издържлив за състезания. Ако не ми вярвате, почетете малко повече за този автомобил.
  • 14 4х4

    4 0 Отговор
    С моята кола така ходя за хляб и то когато не съм гладен...
  • 15 незнайко

    4 2 Отговор
    Могат руснаците, но не им трябва !!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Радж Капур

    6 2 Отговор
    Комунисти тролове Пияни Руснаци Бълхари И туй всичко заради една кола леле майкооо Мноо сме зле вече на дъното на срива мале мале
  • 18 Не си защото

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    не си се интересувал. Миналата години Лада от ВТСС шампионата бяха на по-високо ниво от Хонда и отстъпваха само на Ситроен. Има и още добри,да не говорим за КАМАЗ победителите от пустинните надпревари. А теб да те питам на каква кола си израсъл или си хлапе на лъже демокрацията та не си виждал читава руска кола на 15-20 г.

    Коментиран от #21, #31

  • 19 Виж аз пък

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    отдавна не съм виждал българска такава сглобена въобще тук с български части.
  • 20 Реалист

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Чукча нет читател":

    тролик, личи си че никога не си сядал даже в кола за дрифт. Ами то руските бракми доста зор трябва да ги накараш даже само да хлъзнат. Айде да те "отворя" - в България само един пич успя да направи горе-долу читава Лада да дрифти. А най-добре представящия се в дрифта БЪЛГАРИН в момента е Стефан от Добрич. Май съм доста по-запознат с материята от "свирки путина" щото вие като прочетете "руско" и ви се подмокрят мозъчетата дето са като на скарида. А орките досега нищо свястно не са изкарали че да ги хваля. Булгар-Реното дето ни накараха да закрием е 100 пъти по-добро от тъпите москвичи и лади дето ни пробутваха на космически цени. русороби сте вие...
  • 21 Реалист

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Не си защото":

    Виж сега - първата ми кола беше Жигули и съм лежал под/във/над/около нея както около никоя друга. Защо ли? Не ми хвали Камаза от Дакар щото всички знаем че ТОВА НЕ Е КАМАЗ А СБИРИТОК. Ако бяха читави, да са се наложили по цял свят, ама не са. До тук с "камаза от Дакар". За ВТСС - не съм се интересувал, но мисля че Фолксваген ги дънеше последните години всички, ако не бъркам. ТУК ОБАЧЕ ГОВОРИМ ЗА КОЛА ЗА ДРИФТ - уж... После се оказва, според статията, че орките имали "час по трудово" който датчаните не одобрили. Ами правилно - Зенво си държи на името и си имат двигатели. А ОНОВА, "МАТРЬОШКАТА/двигател НА ОРКИТЕ СИ Е ПОТЕНЦИАЛЕН ПРОБЛЕМ - сбириток от непроверени компоненти "меид ин ...гаражная". В края на краищата имаш "нито риба нито рак". ползата ти е "часа по трудово" който си си спретнал. С МНОГО ПО-МАЛКО ПАРИ ДРУГИ ЩЕ ГИ СПУКАТ ОТ БОЙ НА ДРИФТА!!! Поразгледайте туниговани коли с над 750 коня, да не говорим че има и над 1000... Проверете в тубата ако сте фенове. Има и Български и то страхотни, правени с бюджет 1/10 или 1/20 от тоя на тая матрьошка... Айде стига толкова безплатно инфо...
  • 22 PifFf

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Добре бе човек защо забрави похмелието ( махмурлъка)
  • 23 Готин ама не съвсем

    4 7 Отговор
    М-дааа!
    Само коментари от рода: Руснаците и един тостер не могат направи, камо ли кола! А като се даде инфо, че и кола могат да правят, то следва майсторско оплюване, че колата е руска, че не е такава, каквато нЕкой си смята, че вълната им пречи и ги сърбят гъзовете! Ми направете вие по-добра! А като не можете, барем не се излагайте да плюете чуждото! На некадърници и неможещи съм се нагледал и наслушал! Но всички са компетентни, дават акъл на знаещите и можещите, че се мъчат и учители да се пишат!

    Коментиран от #24

  • 24 Реалист

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Готин ама не съвсем":

    Ами виж, правилно си написал - и един руски тостер или пералня няма в Технополиса. Що така бе миме? А по добра БЪЛГАРСКА КОЛА има - цитирам: "Българска спортна кола Sin R1 с високи оценки на най-голямото изложение в света - Женева"... Нещо да добавиш? И всички елементи без двигателя са произведени в БЪЛГАРИЯ. Така че, сори тролик, рашките НЕ СТАВАТ в тоя случай. "Създали" са МУСОР.

    Коментиран от #25

  • 25 незнайко

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Реалист":

    В българската спортна кола Sin R1 само облицовката е българска !!! Нито скоростна кутия, нито окачване, нито спирачки са ПРОИЗВЕДЕНИ В БЪЛГАРИЯ ! За двигателя да не говарим ! По Дискавъри дават как в САЩ правят такива коли !!!

    Коментиран от #26

  • 26 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "незнайко":

    Ами хората които разбират я хвалят БЪЛГАРСКАТА КОЛА а за тая матрьошка пълна с гаражни разработки не съм прочел хвалба никъде... Освен това СИН-а е сертифицирана за движение по пътищата а тоя дарак НЕ... Ако имам избор между двете, без да говорим за цената, НИКОГА НЕ БИХ СИ ВЗЕЛ КОЛА С НА ГОШАТА ЕЛЕКТРОНИКАТА ДА МИ ЗАВИСИ ЖИВОТА ОТ НЕЯ... Като ще правиш кит-кола, поне я прави с ДОКАЗАНИ КОМПОНЕНТИ е не с боклуци от гаража... Зенво защо са изритали орките навън от вратата според теб?
  • 27 Ами

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Значи си набор 00. По соца имаше само руски коли. Не че са най добрите. Но за цената си чат пат ставаха. И 1ни куци мердцеси дизел дето от 0 100 няма как. За някои хора. Та лада имам вече бивш колега с куп купи от рали. Прави ти ладата обаче само ролкейджа и турбо струва повече от е нещо си скрап. За повече пари получаваш плексиглас като стъкло 😆. Брутално мощен мотор и кутия. За още повече джанта на 1н болт. И си носи шлемофон. А за дрифт е все пак не си пилот. Просто караш е дизел за 1к вероятно

    Коментиран от #28

  • 28 Реалист

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ами":

    шегаджия - имам в гаража турбинирано бмв което изкара над 500к на диното, с гарет,лсд и билщайн. Имам и видео ама не е за теб. карай си дръгела и внимавай да не се пребиеш че не видях никъде да споменаваш окачване. А всеки който поне веднъж е дрифтил знае колко е важно да не ти бие камшици колата. А тея "купи от ралита" ги продават на килограм и се раздаваха по класове - състезаваха се лади и москвичи. С тоя руски таралясник с плексигласа най-много да ти резне кратуната ако излезеш от пътя. Иначе всеки опит за подобрения, даже и безнадежни като за лади и москвичи, заслужава адмирации... С удоволствие си цапам ръцете :)
  • 29 Бълхар

    6 2 Отговор
    Всичко руско е боклук. И да триете и да не триете все тая. Педерусите нищо хубаво не са произвели и няма да произведат. Най много някоя централа бомба и да отровят цяла Ервопа за пореден път.
  • 30 Да да

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Комунист":

    Червени троле,напиши SIN cars, SIN R1 ,Син карс интернейшънал или нещо подобно и прочети. Даже има и на ток. Ама са повече от 1 брой и в това отношение не са уникати като руското "неповторимо" (повече няма да го правят) чудо на Вселената. Като започнем да правим и Шкода след 2 години,ме питай пак какво правим и дали е по-хубава от Лада. А кое руско произведение и икономически рентабилно,освен износа на природни ресурси,но и там е спорно за нивото на рентабилност!
  • 31 нали

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Не си защото":

    Да ти кажа такова животно Лада няма това е ментето на Фиат ако не знаеш , руснаците са добри в копията на всичко , но ти продължавай да им се възхищаваш .
  • 32 257

    4 1 Отговор
    Пълна комедия..Руски хиперкар с американски двигател.Руснаците немогат да произвеждат нищо.Пълни аборигени.Не ни занимавайте с такива комедии ,като руски автомобили и тем подобни глупости.
  • 33 257

    4 0 Отговор
    "Интересът към този суперкар е не само защото той е руски и е достатъчно мощен, а и заради, необичайното за такъв тип автомобил, разположение на двигателя" В това изречение няма никакъв смисъл.Кой въобще има интерес към подобно нещо наречено "руски автомобил" ? Така сте го написали ,все едно руснаците са доказани производители на автомобили и суперкар-и.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.