Last news in Fakti

23 Юли, 2016 19:31 1 157 0

Реформаторите искат реформа в енергийните дружества

  • реформатори-
  • реформа-
  • дружества
Реформаторите искат реформа в енергийните дружества - 1

В рамките на парламентарния контрол в петък Димитър Танев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и на бюджетната комисия в парламента, изрази недовоство от забавянето с 9 месеца на издаването на наредба публично оповестяване и оптимизиране на разходите в енергийните дружества с 50 и над 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

Това стана чрез втори въпрос на Танев към министър Петкова в последните 6 месеца, свързан с тази наредба. Още през февруари депутатът поиска информация от МЕ за закъснението на документа, който трябваше да е готова през октомври 2015 г. Тогава Танев призова да бъде записано и 10% съкращаване на разходите, както и предвиждане на санкции за неизпълнение на това задължение.

Въпреки изготвения проект на наредбата, качен за обществено обсъждане на 09.03.2016 г., провелия се парламентарен контрол, изпратеното от мен писмо с конкретни предложения и поетия ангажимент в най-кратки срокове тя да бъде обнародвана и да влезе в сила, няколко месеца по-късно все още няма готов нормативен акт, каза от трибуната Танев.

Той заяви, че ще следи за съдържанието на акта, както и дали е спазено обещанието за 10% съкращаване на разходите в сектора и по-ефективен контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА