Last news in Fakti

3 Август, 2016 02:45 879 0

Колебливо начало на месеца за Китайската борса

  • китай-
  • борса-
  • пазари

Акциите на китайски компании за недвижими имоти растат

Колебливо начало на месеца за Китайската борса - 1
Снимка: АП/БТА

Началото на август за Китайската борса в Шанхай (Shanghai Stock Exchange – SSE) - което съвпада с началото на настоящата седмица (1-5 август), показа разнопосочно движение на основния индекс Shanghai Composite (SSEC). В първия ден от месеца обобщеният индекс SSEC, включващ всички търгувани на борсата акции (но с различна „тежест“), регистрира не голям дневен спад от 0,87%, се казва в коментар на анализатори от ИП „Капман“.

На 2 август Shanghai Composite „финишира“ с нарастване от 0,61% до стойност от 2971, като почти компенсира вчерашната загуба. Спрямо месец по-рано, борсата в Шанхай бележи ръст от 1,31%.

Загубата в понеделник да е повлияна в известна степен от публикуваните същия ден данни за Индекса на деловата активност в производствения сектор в Китай (PMI) за юли, смятат от инвестиционен посредник „Капман“. Индексът отразява обема на покупко-продажбите за периода и стойността му за юли показва, макар и минимален спад спрямо предходния месец – от 50 на 49,9 (при прогноза „50“). Смята се, че стойност на PMI над очакваната е индикатор за позитивни (бичи) настроения при юана, а стойност на показателя под очакваната индикира възможни „мечи“ настроения за китайската валута.

Прави впечатление, че компании за недвижими имоти регистрираха увеличение на пазарната си капитализация. То е свързано със засилен интерес към тях от чуждестранни инвеститори. Което по всяка вероятност е следствие на публикувани статистически данни, сочещи поредно увеличение на цените на жилищата в 100 големи китайски градове, които растат за 15-ти пореден месец.

 

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА