Last news in Fakti

8 Август, 2016 15:56 1 713 1

Анкара е готова да възобнови „Турски поток“

  • турски поток-
  • турция-
  • русия-
  • газопровод-
  • реджеп ердоган-
  • владимир путин

През последните седмици се забеляза затопляне отношенията между Анкара и Москва

Анкара е готова да възобнови „Турски поток“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Анкара е готова да предприеме необходимите стъпки за възобновяване строителството на газопровода „Турски поток“.

Това заяви пред ТАСС турският държавен глава Реджеп Ердоган, подчертавайки значението на сътрудничеството с Москва в сферата на енергетиката.

„Данните от края на юли 2016 г. показват, че обемът на природния газ, внесен от Русия, е 12.5 милиарда кубически метра. Това показва колко важен икономически партньор в тази сфера е Турция“, заяви турският президент.

През последните седмици се забеляза затопляне на отношенията между Анкара и Москва, които претъпяха срив след свалянето на руския бомбардировач Су-24.

Факти.бг припомня, че утре турският държавен глава ще лети за Санкт Петербург, където ще проведе среща с руския си колега Владимир Путин.

Очаква се една от основните теми на разговор между Ердоган и Путин да бъдат енергийните проекти с основен акцент върху „Турски поток“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    сега некавидим как половия и компанията се реформират и стават приятели на ердоган и радетели на турското благоденствие.може да почвате!