Last news in Fakti

10 Август, 2016 22:19 1 037 0

Чуждестранни фирми ще търсят нефт и газ в Египет

  • чуждестранни фирми-
  • египет-
  • нефт-
  • фаз-
  • находища

Правителството на страната е одобрило 5 споразумения

Чуждестранни фирми ще търсят нефт и газ в Египет - 1
Снимка Архив АП/БТА

Правителството на Египет е одобрило пет споразумения с чуждестранни фирми за проучвания и сондаж на газ и нефт в страната. Това съобщи в сряда министърът на петрола Тарек ал-Молла, цитиран от "Ал Арабия".

Някога голям енергиен износител, Египет се превърна във вносител на природни горива, заради спад в количеството на газ и нефт и увеличаване на потреблението.

Страната се опитва да ускори добива от последните открити находища, за да запълни огромните празнини в своята енергетика възможно най-скоро.

Четири от сделките са средиземноморски офшорни споразумения за проучване и сондажи на газ между националната газова компания на Египет EGAS и компаниите BP, Eni, Total и Edison.

Петата сделка, която е за добив на петрол в Суецкия залив, е между EGPC и местната компания Trident Petroleum.

Египет в момента произвежда около 1,2 милиарда кубически метра газ на ден и внася още 305 милиона кубични метра на ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА