Last news in Fakti

19 Август, 2016 16:43 2 257 11

Eurowings напуска Русия

  • eurowings-
  • русия-
  • напускане
Eurowings напуска Русия - 1
Снимка: АР/БТА

Нискотарифна авиокомпания Eurowings, което е дъщерна компания на германския национален превозвач Lufthansa, прекратява полетите си до Русия от ноември 2016 г. „Няма да може да предлагаме полети по икономически причини. Дестинацията не оправда високите ни очаквания”, обясняват от авиокомпанията.

От октомври 2015 г. Eurowings има редовни полети шест пъти в седмицата между московското летище „Домодедово” и Берлин. Компанията навлезе на руския пазар след като Air Berlin прекрати полетите си до Русия през януари миналата година с цел оптимизиране на нерентабилните направления.

Пътническият поток по международните полети от и до Русия се понижава от 2015 г. През миналата година броят на полетите по международни линии е намалял с 18.6%, до 32.3 млн. души, сочат данните на Росавиация.

На фона на пониженото търсене чуждестранните авиокомпании започната да съкращават своето присъствие на руския пазар. През лятото на миналата година Lufthansa преустанови полетите си в руския регион. Компанията прекрати и полетите си от летище „Внуково”, като се ограничи до опериране само на „Домодедово”. Австрийката авиокомпания Niki, част от групата Air Berlin, отмени директните си полети от Виена до Москва. Скандинавската SAS също съкрати част от слотовете си, а израелската El Al закри линията Петербург-Тел Авив. През март тази година до Москва престана да лети и друга нискотарифна авиокомпания – EasyJet.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шлемник байкалскии

    0 0 Отговор
    Пряко следствие от повищения стандарт на руснаците!!!

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    1 0 Отговор
    Е най-после морално оправдание за БГ-русофилите:"Искаме да отидем и да живеем в рая на Путин,но НЯМА С КАКВО":)
  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "шлемник байкалскии":

    И непряко следствие от повишаващия се стандар на европейците, след въвеждането на санкциите срещу Русия! Хитрикс!

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    ес без руския пазар може и то се вижда .въпреки санкциите се развиваме ,но русия без ес е за никаде.за последните две години руснаците го закъсаха тотално и проблемите им продължават да се задълбочават!

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Стоине , деси би ли ти дузпата че изглеждат отритнат? Преди няколко месеца и сорос напусна Русия и никой там не плаче за него. Явно там има много по малко продажници готови да продадат и децата си за стотинки.

    Хората са ти го написали черно на бяло, а и тази компания свива полети навсякъде след случая с разбитият самолет.

    Коментиран от #6

  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    полов гледам загрижил си се за мен ,не не ми е била жена ми дузпата ,но от русия се изнася всичко дето може да бяга ,то фирми то банки то хора...сорос е последна грижа !провери в руските медии колко пара изтича на година от русия от фирмите дето я напускат.тва не е някаква таина!
  • 7 Бай Хой

    0 0 Отговор
    Ееех, стоенчо де късмет и от България да се изнесат и отворено общество, и америка за България, и централата на фбр в София, и дънди, и американските тецове, и чуждите банки,и ... Все грабители третиращи Българите като роби. И най жалкото е че на някои им харесва.

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хой":

    полов кажи ми къде в европа американците са докарали мизерия като руснаците?даи ми една страна техен съюзник дето да е като беларус или приднестровската република.

    Коментиран от #11

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    и на още по ограничени индивиди им е ясно че без подаянията от ЕС сме гола вода. Дано да довирееш до 2022 да си говорим тогава за ефекта от спиранео на помощите.

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    така е.без ес сме гола вода ,но сме с него :)))))!и тва не са помощи ,а структурни фондове и няма да спрат 2022 година споко,даже ще нарастнат тогава ,щото са заложени на база бвп ,да речем чехите и холанците вземат повече пара по субсидираните пера,заради по-високия бвп.не чети толкова вестник дума или атака ,няма да те докарат на хубаво!
  • 11 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Десииии, направо къртиш мифки. Откъде ти хрумна че в Беларус е мизерия. Там няма гета като в члена на ЕС България. Там и образование и здравеопазване са безплатни и на ниво.

    Направо в последно време се съмнявам че си про руски трол и повдигаш точно такива болни за съвременното Българско общество въпроси за да предизвикаш носталгия и справедлив гняв. Друго обяснение може да е че си от прайда и ти харесва да те хулят и дори си падаш по мазохизъм.

    А да ти припомня че навсякъде не само в Европа икономическите кризи се предизвикват от съединените терористични щати. Та да ти спомена няколко европейски държави, най на първо място най бедният полу член на ЕС България, после косово , албания ит-н. още много други които са принудени да вземат заеми и да разпродават активи.