20 Август, 2016 01:15 2 464 0

Най-популярни професии за обучение в Германия

  • германия-
  • най-популярните-
  • професии

Класическите търговски и икономически професии най-търсени

В една класация на десетте най-популярни професии за обучение в Германия класическите търговски и икономически професии продължават да заемат най-горните места пред насочените към бъдещето професии в областта на информационните технологии. Това показват данни на Федералната агенция по труда, с които разполага ДПА.

Начело на десетте най-търсени професии за обучение в края на юни е тази на икономист с акцент офис мениджмънт. От 509 600 младежи, които през последните месеци са се обърнали към бюрата по труда при търсенето на места за обучение, почти 36 000 са я посочили като желаната от тях професия за обучение. Почти 33 000 (2-ро място) са търсели обучение в областта на търговията на дребно, следвана от обучение за продавач (3-то място/29 800 младежи). Интерес към място за обучение за търговец в областта на индустрията са проявили около 21 500 младежи (6-о място). Статистиката на Федералната агенция по труда показва, че перспективите за получаване на място за обучение в търговията дори месец и половина преди началото на повечето курсове за професионално обучение съвсем не са толкова лоши.

Въпреки голямото търсене в момента все още има много свободни места за обучение за начинаещи търговци и продавачи. Така в списъка на местата за обучение, които към края на юли все още не са били заети, на 1-во място е обучението за търговец в областта на търговията на дребно с 12 800 места, следвано от почти 11 400 места за продавачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА