Last news in Fakti

28 Август, 2016 21:30 1 859 4

Ръст на добива на злато в Русия

  • добив-
  • злато-
  • русия

Спад в добива на сребро

Добивът на злато в първото полугодие на годината отчита ръст от 3% спрямо добива през същия период на миналата година, съобщи „Интерфакс“.

Според руското министерство на финансите през първите шест месеца на тази година добивът на злато в страната възлиза на 91.095 тона.

В същото време добивът на сребро в Русия отчита спад спад с 20% в сравнение с първите шест месеца на миналата година. Общият обем на добив на сребро е 247 393 тона.

Общото производство на злато в страната за първото полугодие скача с 2%, а на сребро пада с 10%.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Ще ровят злато от земята като в Клондайк в началото на миналия век.Щото са гладни,а никой не им дава заеми,понеже рублата не струва и хартията си.И ще се ниже върволичката от невръстни юноши/кандидат-мужици/ и белобради старци /засружили мужици/ ,и ще се молят богом "дай боже днес ако заработя за 2 пълнитела патрони да има и един борш за мене и челядта..."А богати олигарси ще пръскат милиони по света и ще се молят на същия тоа бог"мола те боже-нека ембаргото и въоръжаването на Русия да е вечно!"Ами така е в необятна Русия,а който не вярва-с "бруст" и "кучешката" може да доплува през морето и да се увери на място:)

    Коментиран от #3, #4

  • 2 До 1

    1 0 Отговор
    Конче стига спами глупости,а почвай да купуваш рубли сьс парите които ти плаща Сорос-че златната рубла идва.Огледай се какво става реално в световен мащаб,прочети нещо и за гео политиката...и тогава може да ти просветне какво гласят на долара рашките.
  • 3 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Теб да не те поят със светена вода от Белия дом и зобят с фураж от Козяк?
  • 4 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Чифтокопитния какво предлага? Да им пратим Дънди прешъс?