28 Август, 2016 21:17 1 674 4

Германия: Преговорите за ТТИП се провалиха

  • германия-
  • ттип-
  • сащ

Това бе заявено от финансовия министър Зигмар Габриел

Финансовият министър на Германия Зигмар Гарбиел обяви, че преговорите за Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП) между САЩ и Европа са се провалили, съобщи „Ройтерс“.

„Преговорите със САЩ де факто се провалиха, защото европейците не искат да се подложат на американските искания, въпреки че никой не го признава. Нещата няма как да се движат в тази посока“, заяви Габриел.

Според него споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада изглежда по-изгодно за всички страни. Той допълни, че след 14 кръга от преговори Европа и САЩ не са постигнали съгласие.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соооооо

    2 0 Отговор
    Една хубава новина да дойде от Европа...макар че немците могат да клекнат много бьрзо..
  • 2 иван

    2 0 Отговор
    Значи септември ще има нова мигранска риза този път по голяма докато европа не клекне пред фащ
  • 3 Трифонов

    0 0 Отговор
    Да, това е действително добра новина. Дано да е вярна... Защото не е много сигурно, че не е само медиен прах в очите на европейците за скрито споразумение под някаква друга форма, но с идентично съдържание и ефект. Това, за съжаление, е много по-вероятно.
  • 4 Тодоров

    0 0 Отговор
    Продължение на казаното от Трифонов.
    Защо неотдавна Правителството драстично в пъти намали глобите за производителите, влагащи ГМО в продукцията си. Не е ли това част от скрито споразумение и не е ли пореден опит на УПРАВЛЯВАЩИТЕ да ни правят на МАЙМУНИ. Между другото до момента няма нито едно официално изказване или позиция на правителството по тази въпрос - да не би да обидим БРАТСКА АМЕРИКА. Нека си ни трови АМЕРИКА, какво толкова някакви си там 6-7 милиона БЪЛГАРИ. Или това е също част ОТ БАЛАНСИРАНАТА ПОЛИТИКА, както се изрази БОЙКО БОРИСОВ вчера след завръщането си от Турция. Само, че тази балансирана политика да не се окаже най-големият шамар за БАТЕ БОЙКО - ще видим на изборите след два месеца.