31 Август, 2016 20:32 3 737 3

Продадоха правата за производство на АН-225

  • ан 225-
  • права-
  • производство-
  • украйна-
  • китай

Украинското държавно предприятие „Антонов” продаде на китайската компания China Aerospace цялата технологична документация за транспортния самолет АН-225. Преговорите по сделката са се водели още от месец май 2016 г., а подписването й се е състояло на 30 август в Пекин. Пълният комплекс чертежи и спецификации, както и документите за двигателите, са прехвърлени на Китай.

Първата машина, произведена вече от Китай, може да бъде пусната в експлоатация още през първата половина на 2019 г.

През месец май 2016 г. вицепрезидентът на „Антонов” Александър Коцюба, заяви, че Украйна съвместно с Китай може да пусне серийно производство на АН-225. „Има известен интерес от страна на Китай. Но засега всичко е на ниво преговори”, каза тогава Коцюба.

АН-225 „Мрия” (Мечта) е най-тежкият самолет транспортен самолет в света. Масата му при излитане е 640 тона, а на товара – 250 тона. Първият си полет прави през 1988 г. Има само една машина от този тип. Втората е трябвало да бъде готова през 2008 г., но е изоставена на стадии, при който е била готова на 60%-80%. През ноември 2004 г. АН-225 влиза в Книгата на рекордите на Гинес с 240 рекорда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе празни кратуни са

    2 0 Отговор
    Щом и това продадоха значи украинците са на правилният пьт за Е.С....за там формулата е една-продавай..режи..сьсипвай.........И те чака светлото европейско бьдеще.
  • 2 Бай хой

    2 0 Отговор
    Досига има произведени два броя ан225, като в експлоатация е пуснат един. Вторият е започнат и недовършен. Двайсет години краварите и украинците се опитваха да го довършат но никак не им се отдаде.

    Мисля че всички се досещат кой може да го довърши и да произведе други. И тъй като някак си не върви да го продават на Русия, тя няма и да им даде нищо се е стигнало до тази така наречена сделка и знаем че скоро ще има довършен а и произведени други. Само деси няма да се досети от кого и за кого.
  • 3 ЮююБряяяя

    0 0 Отговор
    У наща държава само децата не са китайчета че уж още си ги правим сами ама с това ч...джийско порно знае ли чиляк?! Само требе с тиксо да им дръпнем веждите и са готови българчета...