1 Септември, 2016 13:00 1 666 4

Австрия също иска спиране на търговските преговори със САЩ

  • австрия-
  • франция-
  • тпти-
  • преговори-
  • сащ-
  • търговия

Управляващата коалиция поиска да се спрат преговорите със САЩ

Австрия също иска спиране на търговските преговори със САЩ - 1
Снимка: Wikipedia

Австрия също призова да бъдат спрени преговорите със САЩ за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), съобщи The Local.

Управляващата коалиция в страната поиска процесът да бъде преустановен. Финансовият министър Райнхолд Митерленер заяви, че само най-големите оптимисти могат да очакват да бъде постигнато споразумение със САЩ до края на тази година.

В Австрия е налице остра критика срещу търговската сделка, като според критиците тя ще има негативно въздействие върху качеството на храните. Аргументът е, че Европейският съюз има по-стриктен контрол срещу ГМО храните и пестицидите, отколкото САЩ.

Преди дни Франция зае същата позиция. Френският министър на търговията Матиас Фекл се изказа скептично и заяви, че неговото правителство иска да се стопират преговорите с американците.

След три години преговори Брюксел и Вашингтон все още не могат да се стигнат до компромис относно редица различия, включително за стандартите за безопасност на храните и околната среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 911

    0 0 Отговор
    муахаха-уж всички се стремели към САЩ, чакали били зелени, пембяни, ирозови и какви ли не карти карти /анекдот/, но никой не ще техните стандарти на живот.
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Браво, поне от някъде трябва да се почне. Последователи ще има много.
  • 3 goni

    0 0 Отговор
    Не мога да повярвам!:) То Франсетата всички знаят че не са стока!Нейсе! То, социалдемократите на Германия са още по-зле! Ама, Австрийците и то правителството! Мдаа! Тоя Путин докара страшна "хибридна война"!:)
  • 4 Mаргарита

    0 0 Отговор
    Европа е Европа винаги сме били доста по интелигентни от тъпите американци нищо не им е стока тъпчат бедните американци с боклуци и ги разболяват умишлено зеро отговорност -нечовешко ето виж ИТАЛИА прие закон който забрани децата да се тъпчат със захарни продукти във училищата и още куп разпоредби да не ги изброявам