Last news in Fakti

2 Септември, 2016 11:49 1 266 2

Стартира петото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“

  • пето-
  • издание-
  • най-добра българска фирма на годината-
  • fibank
Стартира петото издание на конкурса „Най-добра българска фирма на годината“ - 1

За пета поредна година най-успешните български компании ще имат възможност да участват в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“.

Инициатор на проекта е Fibank (Първа инвестиционна банка). Мисията на конкурса е да фокусира общественото внимание върху примерите за устойчив бизнес, да поощри силните бизнес идеи и добрите бизнес практики.

Предвид индикациите за икономическо възстановяване, тази година акцент в надпреварата ще бъде потенциалът за развитие на българските фирми. Високо ще бъдат оценени компаниите, които показват възможности за справяне в конкурентна среда в и извън страната, както и потенциал за навлизане на нови пазари - у нас и в чужбина.     

Членове на журито са водещи имена от бизнеса и медийните среди у нас: Васил Христов – главен изпълнителен директор на Fibank, Венелина Гочева - управител на Медийна група България Холдинг, Лъчезар Богданов - управляващ партньор в „Индъстри уоч“, финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев и главният редактор на сп. „Forbes“ - България Йордан Матеев.

Задължително условие за участие на фирмите в конкурса е те да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.

Инициативата „Най-добра българска фирма на годината“ отбелязва постоянно нарастващ интерес сред българските компании. През 2015 г. за приза се състезаваха 220 фирми, а очакванията на организаторите са през 2016 г. тази бройка да бъде надскочена.

В миналогодишното издание имаше най-много участници от проектантските и строителните фирми, следвани от текстилната индустрия, производители на зърнени, маслодайни и бобови растения, животновъди, производителите на мебели, бетонови смески, ел. инсталации, климатични системи и захарни изделия.

В сферата на услугите се откроиха като най-активни хотелиерите и фирмите за транспортни услуги.

Желаещите да участват в конкурса фирми е необходимо  да попълнят кратък въпросник на сайта на инициативата:  http://www.naidobrafirma.bg/Questionnaire/  

Конкурсът приема заявки от 1 септември до 17 октомври 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    0 0 Отговор
    Всяка подкрепа за българските фирми е полезна! Още повече щом зад нея седи и най-българската банка!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.