Last news in Fakti

2 Септември, 2016 14:43 2 295 7

„България Ер” се дистанцира от медийната война

  • българия ер-
  • ryanair-
  • жалба
„България Ер” се дистанцира от медийната война - 1
Снимка: М. Богданова ©

Твърденията на нискотарифния авиопревозвач Ryanair „се базират изцяло на спекулации и неверни данни”, заявиха в писмо до медиите от българския национален превозвач. Поводът за него е информацията предоставена по време на пресконференция на Ryanair по-рано тази седмица, че са сезирали Европейската Комисия за неплащането на дълговете на националния превозвач към летище „София”. Според Ryanair това е равносилно на държавна субсидия.

Ето и отговорът на националния превозвач:

„Ryanair не може да бъде „говорител“ на „България Ер” по никакви въпроси, свързани с дейността и плановете за развитие на националния превозвач.

Целенасочената негативна кампания срещу „България Ер” разчитаме като отчаян ход за увеличаване на пазарното присъствие на Ryanair с непазарни средства, в разрез с добрите професионални и етични практики, наложени на българския авиационен пазар. Медийното поведение на Ryanair подсказва, че компанията търси краткосрочни пазарни успехи чрез системно оклеветяване и уронване на престижа на ключов конкурент, за сметка на инвестицията в подобряване на обслужването на пътниците.

Алармираме, че подобно поведение влошава бизнес средата, а най-големият потърпевш от толерирането на нелоялни конкурентни практики ще бъдат потребителите.

Оттук нататък „България Ер” ще се дистанцира максимално от медийната война, в която Ryanair се опитва да въведе националния превозвач, тъй като считаме подобен род медийно поведение на Ryanair за несъответстващо на добрите бизнес практики - не само в авиационната индустрия, но и във всяка сфера на икономическия живот”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тихо

    0 0 Отговор
    е добре де, дистанцират се. ама не казват дали са си платили задълженията и не твърдят, че няма основания за такива обвинения, щото са изрядни платци!?!? явно едните трябва да плащат, а на другите не им се търси сметка - в къвто и целофан да го увиеш тва си е дискриминационен подход към участниците на пазара. да си платят всичко на летището и няма да има кой да ги "клевети" :)
  • 2 ИИИ

    0 0 Отговор
    http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/07/07/2791897_bulgariia_er_dulji_47_mln_lv_na_letishte_sofiia/

    Националният авиопревозвач "България ер" дължи 47.2 млн. лв. на "Летище София", а погасителният план предвижда те да бъдат изплатени до края на 2021 г. Това съобщи изпълнителният директор на столичната аерогара Христо Щерионов на извънредна пресконференция.
  • 3 вектор

    0 0 Отговор
    а другите милиони натрупани до 2021г кога ще ги платят - 2031? :)))
  • 4 Райчо

    0 0 Отговор
    Дистанцират се от плащането :) Аве тея да не са били в Гърция на обмяна на опит :)))
  • 5 Ачо Конспиратора

    0 0 Отговор
    ТИМаджийте щели да се дистанцират?! Ами вие сте толкова накъкани, че когато няма какво да кажете и лягате на земята, че ако ви ритнат да излезе, че другите са виновни! Нали сте НАЦИОНАЛЕН ПРЕВОЗВАЧ! АМИ ЗАЩИТЕТЕ СЕ - ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ ИЗРЯДНИ И НЯМАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ В УЩЪРБ НА ДЪРЖАВАТА!
    Нали вече си легализирахте бизнеса??! Или не?!
    Много добре си знаете, че само в България можете да си вкарвате тактиките на рекет, изнудване и заплахи, обаче "чуждите" са друга работа, нали?!
  • 6 дейли

    0 0 Отговор
    По принцип хубаво е да има конкуренция, както за клиентите, така и за самите компании. Обаче начинът по който Райън ер настъпват е доста мръсен и не им прави услуга. България ер си обслужва заадълженията. От там нататък не е работа на ирландците да дават акъл, още повече че самите те са изгонени от доста пазари и от тях е пропищяла цяла Европа заради безброй нарушения.

    Коментиран от #7

  • 7 Бизнес средата

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "дейли":

    Какъв е начина на Райън ер? - Да покажа кирливите ду§€т@ на ТИМ??! Които между другото са и национален превозвач - показват качество и съвест при обслужването на клиенти и документация!
    ТИМ ако си обслужваха задълженията, знаеш ли сега каква мощна опера щяха да подхванат на 8 езика и да си покажат "Троянския кон"(емблемата на Армеец и биячите им от ТИМ-СОД/Т) в рекламите?!?! На кого е работа да се човърка в черните дупки на Мафия-Държава? Ирландците имат топки да се опънат на мафиотската групировка ТИМ - това са фактите! Те не се бутат против България, а против ТИМаджийските хитринки! ТИМ си имат банка ЦКБ (и Тексимбанк)да им простира прането и 55млн.лв. са звучно правене на гъргара - СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ТИМ ЩЕ СЪДЯТ ИРЛАНДЦИТЕ!