7 Септември, 2016 05:45 13 922 12

Китайци готвят мулти милионна инвестиция край Хасково

  • китай-
  • инвестиция-
  • хасково
Китайци готвят мулти милионна инвестиция край Хасково - 1

Мултимилионна инвестиция подготвя огромна китайска фирма за бившето военно летище „Узунджово” край Хасково, научи „Монитор”. „В момента експерти на една от най-реномираните южнокорейски консултантски фирми оглежда терена на бившата авиобаза, чийто терен е близо 2000 декара”, потвърди кметът на Хасково Добри Беливанов.

„Корейците консултират една от най-мощните китайски фирми. Не мога да бъда конкретен, тъй като сме на много ранен етап, но мащабът е огромен. Мога да кажа, че китайската фирма има осъществени досега инвестиции за трилиони щатски долари. Персоналът й е огромен. Имат над 160 хил. инженери, а работници надхварлят 1 млн. души. Това са мащабите на Китай, които за нас са непонятни”, открехна леко завесата за читателите на „Монитор” кметът на Хасково.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Като стане!!Тогава че то и Южен поток беше почни готови АЕЦ Белене
    и много други нещо
  • 2 Дензо

    0 1 Отговор
    Ясно който има пари си купува място във България, и по този заткулисноявен начин няма да има нищо наше, България става Китай.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Колко пъти се писа за китайски инвестиции - що приказки се изприказваха, що народна пара се похарчи за ексKУPзии до Китай - резултата до тук е един гол К
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Ами турците и японците наистина строят площадките за заводите между Хасково и Димитровград. Заплатите няма да са високи, но ще е различно ако има 1500-2000 работни места за нискоквалифициран персонал с по 500лв заплата вместо тези хора да се чудят как да спечелят или откраднат пари за месеца. Не одобрявам ниските заплати, но е по-добре да ги има отколкото да ги няма, после може да се договорят увеличения, но ако няма инфраструктура няма база за каквито и да е претенции. Надявам се Хасково да гони Пловдив по развитие на индустриалните площи, на 40мин са един от друг градовете и ще е изгодно да кооперират.
  • 6 НОН СТОП

    0 0 Отговор
    ЧУЙТЕ САМО южнокорейци съветва китайци да строят в българия - ТВА НЕКВА ЛЮТЕНИЦА
  • 7 гмм

    0 0 Отговор
    И сега като чуят какъв процент трябва да кихнат на министри и мутри,ще им покажат среден пръст и ще си инвестират в Румъния и ние умните българи пак ще лапаме бахура.
  • 8 Нико

    0 0 Отговор
    Бях на командировка в една такава фирма.Условията на труд са 10 часа работа плътно и два почивни дни в месеца -заплата 160$.И това се води елитен работник с привилегии.В Китай има 14 нива на качество в една фабрика.Могат да ти направят крушка за 0,02$-еднодневка и за 2$-5 години гаранция.
  • 9 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Толкова голяма площ да се контролира от друга нация на наша територия е леко опасно. България и без това половината е вече разпродадена на чужденци . Все пак не сме толкова добре на интелектуално правителствено ниво та да се пазиме от по умните, ( например румънците както си пазят държавицата вече) и лесно ще си ни ебават тия умни жълтури. С две думи ще си търсят роби за труд а ние българите както сме готови за 100 лв да бачкаме няма да им е трудно в търсенето
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ivo

    0 0 Отговор
    Като разберат какви разрешителни ще трябват и ще избягат,както и philips-разбраха че трябва да дават под масата и избягаха.Те не че нямат или не могат-те просто няма как да обяснят на своите 85 милиона акционери.Сега ще е същото.
  • 12 Хайде да помислим положително.

    0 0 Отговор
    Всяка чужда инвестиция дава работа на нашите хора. Заплатите са по 700 лв. и осигуряват храна и транспорт . А без тях...
    Дано всичко стане по бърже. В всеки дом да има достатъчно храна и пари да живеят добре българите.