Last news in Fakti

8 Септември, 2016 20:54 1 719 0

И така се правят пари

  • китай-
  • деца-
  • имена-
  • британка-
  • пари-
  • идея

Нестандартна идея

И така се правят пари - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Британска тийнейджърка натрупа състояние от 50 000 паунда със своя нестандартна идея, пише „Индипендънт“.

16-годишната Беа Джесъп създаде сайт, предназначен за китайски родители, които искат да кръстят децата си с английски имена.

Момичето сподели, че идеята й се зародила по време на пътуване в Китай. Значително се е увеличил броят на китайците, които искат да кръстят децата си с английски имена, за да увеличат шансовете им да работят в чужбина и по-лесно да се интегрират в западните университети.

Находчивата британска тийнейджърка е създала сайта именно с тази цел – да им помогне в избора на подходящо име и да се избегнат сериозни гафове, които ще повлияят на живота на децата.

Над 220 000 души са използвали сайта през последните няколко седмици. В огромната листа с имена е дадено тяхното значение, както и известни личности, носещи същото име.

Британката заяви, че е много мотивирана да развива дейността си. Тя дори е създала галерия, в която китайците могат да качват снимки на новородените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА