Last news in Fakti

9 Септември, 2016 15:52 1 181 9

Безработицата сред младежите спада, похвали се премиерът

  • борисов-
  • безработица-
  • похвали

Премиерът Борисов се срещна със специалния пратеник на генералния секретар на ООН по въпросите на младежката заетост Вернер Файман

Безработицата сред младежите спада, похвали се премиерът - 1
Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща със специалния пратеник на генералния секретар на ООН по въпросите на младежката заетост Вернер Файман, съобщиха от правителствената информационна служба.

Осигуряването на по-високо качество на живот на младите хора у нас, както и преодоляване на младежката безработица и гарантирането на качествено образование са сред основните приоритети на българското правителство, подчерта министър-председателят по време на разговора. Той изтъкна, че през последната година безработицата сред младежите до 29-годишна възраст е спаднала с три процента, като нивото й в момента е около 13 на сто. „Тази положителна тенденция ни мотивира още повече да продължим с усилията си за включване в заетост на младежите“, посочи Борисов.

Министър-председателят бе категоричен, че България подкрепя ефективните политики, които помагат за кариерното ориентиране на младите хора и водят до тяхната най-успешна професионална реализация. Премиерът заяви, че всяка година отговорните институции планират мерки, с реализацията на които в заетост и стажове да се включват хиляди младежи.

По време на срещата беше обсъден и австрийският опит при поддържането и санирането на социални жилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kratuna

    1 0 Отговор
    Какво няма да спада безработицата сред младежите, след като самата държава ги е накарала да се изселят да живеят в друга държава. Демек останало е само пенсионери и то с мизерни пенсии от 140 лева. И тая кратуна там постоянно баламосва и лъже чуждестранните си колеги. Ейй...аман от такива лъжливи кратуни и апаши като Боковци.......
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Нещо не му вярвам на тоя, оказа се голям майстор на късия разказ.
  • 3 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ЛЪЖЕЦА ФУКЛЬО.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 abv

    0 0 Отговор
    Докога ще сме с най-мизерните заплати в Европа Бойко?
  • 9 бббббб

    0 0 Отговор
    Спада защото младите бягат навън.Пак ни прави на тъпаци!