Last news in Fakti

10 Септември, 2016 18:22 1 631 3

"Росатом" си иска парите от България

  • росатом-
  • парите-
  • българия

Компанията настоява София в най-скоро време да изплати компенсация от 620 милиона евро

"Росатом" поиска от България в най-скоро време да изплати компенсация от 620 милиона евро заради прекратения проект "АЕЦ Белене", предаде РИА.

"Руската федерация настоява за най-скоро изпълнение на решението на Арбитражния съд. В Русия очакват информация от България за сроковете, в които дългът ще бъде изплатен", заявяват в официално съобщение от "Росатом".

На 9 септември се състоя среща на работните групи от двете страни, припомня агенцията. През юни Арбитражния съд в Женева постанови българската компания НЕК да възмезди руския "Атомстройкекспорт"(основен акционер в "Росатом" за прекратеното строителство на АЕЦ "Белене". До пълното погасяване на сумата се начислява неустойка от 167 хиляди евро. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    1 1 Отговор
    Да се обърнат към Цветан Василев - Фараона, който открадна 4.2 млрд. лева от България!

    Коментиран от #3

  • 2 xxxl

    2 0 Отговор
    Б...ците от "политическият елит",стремящи се само към личната си изгода и облагодетелствуване и този път ще се разплатят с "вълната" която стрижат от овцете плащащи данъци,такси и т.н.Продължавайте да плащате и се чудете защо се получава така.Нужно е да се спре финансирането на лапниците,спре ли се те сами ще изчезнат.Нека всеки се замисли,да плаща ли или не.
  • 3 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мартин":

    Точно той ги открадна, ша знаеш!

    Той само ги събираше в банката си от други, които са ги крали от България! И после тия въпросните други направиха цялата работа.