Last news in Fakti

12 Септември, 2016 20:59 988 0

50 младежи във Видин ще получат работа

  • младежи-
  • видин-
  • работа
50 младежи във Видин ще получат работа - 1

50 младежи ще получат професия, а след това и работа по проект на Община Видин, изпълняван в партньорство с неправителствени организации. Проектът е на стойност близо 300 хиляди лева и ще се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Шанс за обучение и работа ще имат младежи до 29-годишна възраст, които не работят и не учат. Те ще получат квалификация по професиите "Туристически агент", "Помощник пътен строител" и "Готвач". Избрани са специалности, от които има нужда в структурата на общината, каза пред БВР заместник- кметът Венци Пасков:

Ще се идентифицират около 200 такива потребители, които ще минат на мотивационно обучение. Целта на проекта е такива хора, които не са регистрирани в Бюрото по труда, с които с партньорите ще работим в това направление, да бъдат информирани и да може да се включат активно в пазара на труда.

Обученията ще стартират през декември. Дотогава ще бъде извършен подборът на кандидатите. След всеки курс ще има изпит. За преминалите обучението е гарантирана работа поне за шест месеца. Като допълнение към трудовата квалификация, е предвидено и обучение по английски език.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА