Last news in Fakti

19 Септември, 2016 13:56 2 323 1

Строят жп линия Александруполис – Бургас

  • жп линия-
  • александруполис-
  • бургас-
  • пристанища

За шест часа влаковите композиции ще стигат от едното пристанище до другото

Строят жп линия Александруполис – Бургас - 1

Проект за бърза железопътна връзка между пристанищата Александруполис – Бургас се разработва от двустранна комисия, съобщи БНР, като се позова на съобщение на гръцката железопътна компания "Ергосе". Финансирането е от Европейския съюз, като част от споразумението за железопътен коридор между пристанищата на Егейско море и българските на Черно море.

По направените досега проучвания, реализирането на този българско-гръцки проект заменя необходимите досега около два дни за трансфер на стоки по море между двете пристанища до шест часа максимално по железопътната линия. Рязко се намалява и цената за трансфера на стоки между пристанищата. Това е алтернативният проект за морския превоз през Босфора. По железопътното трасе ще се превозват контейнери.

След приключване на техническите и финансови проучвания от двете страни, което се очаква да стане до края но месец ноември, проектът ще се представи за финансиране по програмите за европейските транспортни коридори.

Реализирането на проекта ще отвори нови работни места и е мощен тласък за икономиката в региона, съобщиха пред гръцките медии от ръководството на железопътната компания "Ергосе".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Етто го батко веее:)...Само че петрола ще се движи не по тръби,а с цистирни!