21 Септември, 2016 05:45 1 800 0

Лъжат ли ви на работното място?

  • работа-
  • лъжи-
  • служители-
  • сащ-
  • военен-
  • бързина-
  • трикове

Нервността може да се обърка с лъжата

Лъжат ли ви на работното място? - 1
Снимка: БТА/ AP

Американски военен даде няколко съвета пред „Entrepreneur“ как могат да се хванат лъжците на работното място. Бившата зелена барета Карл Ериксън заяви, че не трябва винаги да се гледа в очите на човека, седящ отсреща.

„По телевизията казват, че в зависимост от това накъде гледат очите, може да се каже дали някой лъже. Това понякога е вярно, но не може да служи като правило. Понякога нервността или уплахът могат да се объркат с лъжа“, заяви военният.

Първият съвет, който дава той, е да забравим какво сме гледали по телевизията. Не се дръжте така, сякаш се провежда разпит в полицейското управление – бъдете социални и започнете диалог с човека, в когото имате съмнения.

Опитайте се първо да го опознаете и започнете със забавните неща. Въпросът „Как прекара лятото?“ може да доведе до няколко извода. Ако отговарят честно, но въпреки това са нервни, означава, че са такива по природа. Невинаги нервността означава лъжа.

Ако придобиете представа за неговото поведение при „лесните въпроси“, но при неприятните ще ви е много по-лесно да разберете дали лъжат. Дошъл е моментът за важните и неприятни въпроси – задайте един въпрос по три различни начина. Ако всеки път служителят отговаря по идентичен и заучен начин, значи лъже. Много често политиците използват уеднаквени фрази, които използват при много въпроси.

Скоростта на отговаряне също издава важни неща. Помислете само колко бързо един тийнейджър отговаря на родителите си, ако е сгафил. Това означава, че има подготвена история и алиби, готови да изстреля на секундата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА