Last news in Fakti

28 Септември, 2016 14:15 1 051 0

Росен Желязков оглави агенция „Електронно управление“

  • росен желязков-
  • агенция-
  • управление
Росен Желязков оглави агенция „Електронно управление“ - 1

Министерският съвет определи Росен Желязков за председател на Държавната агенция за „Електронно управление“ за срок от 5 години.

Росен Желязков е юрист. Бил е секретар на Столична община и главен секретар на Министерския съвет. От 2014 г. е съветник към политическия кабинет на министър-председателя по дейности, свързани с държавната администрация и електронното управление, с организация и координация между компетентните органи на изпълнителната власт.

Участва в стратегическото планиране и разработване на политиките в областта на държавната администрация и електронното управление, осъществява координация на дейностите и мерките за въвеждане и развитие на електронно управление.

Факти.бг припомня, че Желязков бе единственият обвиняем за случая "Костинброд" през 2013 година, защото МС отговаряше за печатането на бюлетините.

2 години по-късно обаче, всички обвинения срещу бившия главен секретар на МС бяха свалени. Защитата му доказа, че той не е бил отговорен за липсата на контрол върху печатането на изборните бюлетини, а си е свършил съвестно работата.

Според обвинението по онова време Желязков не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията си, отговарящи за изпълнението на задълженията на „Мултипринт” по договор за изработка и доставка на 8 343 000 бюлетини за гласуване. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА