2 Октомври, 2016 23:41 1 606 4

Германия с опит да защити своята банка

  • deutsche bank-
  • германия-
  • защита-
  • петер рамзауер

Акциите на банката изгубиха 49 процента от стойността си

Германия с опит да защити своята банка - 1
Снимка: БТА/ AP

Индустрията и политиката в Германия застават зад Deutsche Bank. Християнсоциалният съюз (ХСС) даже предупреждава за търговска война със САЩ. Първо Volkswagen, сегаDeutsche Bank. Депутатът от ХСС и бивш министър Петер Рамзауер не вярва в случайността, пише австрийският вестник „Ди Пресе“. „Това, което преживяваме в момента прилича на военни действия“, казва председателят на икономическата комисия пред в. „Велт ам Зонтаг“. Според него исковете на Вашингтон приличат на изнудване. Баварският политик не е единственият немски политик, който застана зад Deutsche Bank. Също направи и европейският депутат Маркус Вебер. Той е на мнение, че това е отмъщение на Вашингтон. Според изпълнителният директор на Дойче банк Джон Крайън „определени сили“ искат да отслабят банката. Шефовете на Daimler и RWЕ сигнализираха също подкрепата си.

Акциите на банката изгубиха 49 процента от стойността си след като бе замесена в цяла поредица от скандали. Цената на акциите й достигна най-ниското си ниво от средата на 80-те години насам. Изпълнителен директор на „Дойче банк” Джон Крайън отхвърли твърденията, че държавата планира да използва публични средства, за да спаси изпадналата в затруднения финансова институция. Вестник „Ди Цайт” по-рано писа, че властите работят върху спасителни планове за всеки случай. Наблюдателите обаче са единодушни в мнението си, че подкрепа за банката от държавата е изключена. Канцлерът Ангела Меркел винаги се е изказвала срещу държавна помощ за банките. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Тия не разбраха ли ,че САЩ са агресора и завоевателя.Те под формата на демокрация унищожават чужди икономики и страни с цел извличане на печалби за техни корпорации.Без значение да ли си им приятел или не.Те са като Хитлер ,но с друг подход.
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    То и германската политика в ЕС и спец спрямо Гърция е като военни действия. Немците имат кинти и могат да издържат на тия санкции срещу Русия, политиката на нисък дефицит и т.н. И междувременно са накупили много неща в Гърция, щото там доста хора фалираха и правителството им прави така, че да фалират още!
  • 3 Диди

    0 0 Отговор
    Всички големи банки правят сделки с голям риск.Крайян каза че банката има резервни пари за да се реши проблема и че няма да искат държавни.Ако банката има нужда од държавни пари,то ще е по добре държавата да стане с участие от около 20,30 процента.Времето ще покаже как ще се реши проблема.И аз имам чувството че Америка иска да попречи на икономиката във Германия.
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Много просто.. Америка просто репетира своите съюзницу...Вижте какво прави в Турция.. Преврати,подкрепа на тероризма, Сирия я разбиха..България си плаща своя "кръвен данък "на Русия и САЩ..сега идва ред на Германия.. Нарушиха му парите и ще я оглозгат