6 Октомври, 2016 15:19 1 985 16

България ще развива туризъм със Саудитска Арабия

  • българия-
  • туризъм-
  • саудитска арабия
България ще развива туризъм със Саудитска Арабия - 1

България разполага с отлични условия за развитието на всички видове туризъм – морски, планински, културен, спа и рехабилитационен и се нуждае от силни партньори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща на „Дондуков“ 2 с Негово Кралско Височество принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Кралство Саудитска Арабия.

Българският държавен глава потвърди решимостта на страната ни да привлече повече инвестиции в бързо развиващите се сектори на туризма, високите технологии и автомобилната индустрия и подчерта конкурентните предимства на България в региона на Югоизточна Европа – стратегическо разположение, ниско равнище на държавен дълг, консервативна фискална политика, квалифицирани кадри. „Българското общество е пример не само на Балканите, но и в Европа за мирно и толерантно съжителство на различни религиозни групи“, добави Росен Плевнелиев.

България и държавите от Югоизточна Европа имат големи природни дадености и богато културно наследство и Саудитска Арабия е готова да засили партньорството и да увеличи инвестициите си в туризма и икономиката, заяви принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд. Той покани българския държавен глава да посети Саудитска Арабия в удобно за него време.

По време на срещата Росен Плевнелиев отбеляза и големите възможности за реализирането на успешни съвместни проекти в енергетиката, както и в селското стопанство и отбеляза възможността инвеститорите да се възползват от финансова подкрепа по линия на европейските фондове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Брей, на прецедента му гостува един от спонсорите на международния тероризъм! Ако беше жив онзи, който се вижда на заден фон, щеше да ви избие без да се замисли!
  • 2 Роско ти си арабско-американска пачавр.

    0 0 Отговор
    Безбродници са ГРОБ , сигурно се е обърнал в гроба Ботев,пред портрета му застанала тая миж.турка

    Коментиран от #3

  • 3 имуноглобулин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Роско ти си арабско-американска пачавр.":

    Той ,Ботев се е нагледал на предатели !Когато България се слаташи на руските дерибеи и ни гласяха за 16 республика той както и Левски и всички патриоти се въртяхя като винтилатори в гробовете си!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 докторЧУ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "имуноглобулин":

    пациента, кой те пусна от психиатрията?
  • 5 шшш

    0 0 Отговор
    е че убаво ,да им пратим като туристи "горките бежанци" с еднопосочен билет,барабар с управляващите...
  • 6 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "имуноглобулин":

    Много неграмотен вИнтилатор си момче!
  • 7 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Стига бе, ама вие сериозно ли? Как не ви е дошла друга идея, примерно да организираме състезание с балони от СА до България. Балоните ще бъдат пълнени с природен газ, при пристигането си, ще ги източваме и ето ти газова независимост!
  • 8 jambazina

    0 0 Отговор
    Много щастливи изглеждат и двамата, нещо не се вижда къде са им ръцете.
  • 9 мухльо

    0 0 Отговор
    Народа иска да се отърве от тия........ той ще ги вика на ски. Цял мандат не разбрахме какво прави роско, а като наближи да си ходи стана много активен. .аси президента!
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    тия с чаршафите са върха на харченето на пари и не виждам що да не идват като туристи у нас.правят го във всички страни със силен туризъм.особено комароманиите им са донори на повечето казина по европа и сащ,но тук ги нещем щото ботев не ги харесвал.историческа справка ботев и левски не са били противници на мюсулманите като цяло ,напротив имали са идея да бъдат толерантни в новата българска държава към тях ,така че преди да пишете кво са мислели нашите революционери по темата е добре да бяхте прочели техните мнения,не да вменявате лъжи.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    "толерантни като цяло" означава толерантни към обикноввенните хора, не към спонсори на тероризма! И къде прочете че някой е против туристите, като цяло?

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    статията е за туризма в българия,прочети коментарите дето си писал от няколото ника и си отговори кои е против туризма:)!

    Коментиран от #13

  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Я ми ги кажи кои са тези няколко ника!

    Коментиран от #15

  • 14 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    И арабите с какво ще ги привлечеш в България, със секс туризъм ли?

    Коментиран от #16

  • 15 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    постовете 1,2,5,7,8,9 .и не ми казваи че сте писали негативно за срещата ама сте били за туризма от саудитска арабия в българия :)!
  • 16 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Трол":

    саудитците имат пари като швеицарците горе долу и могат да бъдат клиенти във високите класове български хотели,а дали ше ходят по проститутки незнам ,но е твърде възможно и не е проблем според мен да го правят особено като ще плащат като араби :).не случаино те са желани гости на всички туристически дестинации по целия свят.