Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 23:30 1 869 1

Американска компания ще произвежда патешко месо в България

  • американска компания-
  • произвежда-
  • патешко-
  • месо-
  • българия
Американска компания ще произвежда патешко месо в България - 1

Американската компания започва да отглежда патици в България и да произвежда патешко месо и продукти. Това заявиха собствениците на фирмата Джон Тъкър и Скот Тъкър, които представиха дейността си в резиденцията на посланика на САЩ у нас Ерик Рубин.

На събитието присъстваха Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Васил Грудев, заместник.-министър на земеделието и храните.

Американската компания вече е направила ферма в района на Севлиево и е създала седалище в България.

„Искаме през България да стъпим на пазара в Европа, Близкия изток и Азия. Плановете ни за растеж са много големи“, заяви Джон Тъкър. Освен това ще ползваме и други български компании и фермери за партньори, допълни той. Фирмата планира да развива в Европа местно производство на висококачествени патешки продукти, които да отговорят на изискванията на хранителната индустрия в ЕС Впечатлени сме от българското земеделие и персонала. Получихме голяма подкрепа от държавата в лицето на Министерството на земеделието и храните, посочи Скот Тъкър.

Компанията е водеща на американския пазар с продукти от патешко месо с изключително качество. Създадена е през 1958 г. в щата Индиана. Произвежда над 15 млн. патици годишно. За нея работят над 1200 служители и над 100 фермери.

Рубин заяви, че посолството работи в посока за насърчаване на американските инвестиции в България. Той разговаря с Мариета Захариева да бъдат организирани съвместни бизнес делегации с цел увеличаване на взаимната търговия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Трябва ли да припадна от радост?