9 Октомври, 2016 12:30 2 566 3

Brexit може да доведе до разпад на еврозоната

  • brexit-
  • ес-
  • излизане-
  • финанси

Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да доведе до разпада на еврозоната е мнението на управителите на американските банки J.P. Morgan Chase и Morgan Stanley - Джейми Даймън и Джеймс Горман, цитирани от The Financial Times.

„Brexit повиши пет пъти опасността от това еврозоната да се разпадне в близките 10 години”, каза Даймън по време на ежегодната среща на Международния финансов институт във Вашингтон.

„Излизането на Великобритания от Съюза ще има по-широки дългосрочни последствия”, прогнозира Даймън. „Brexit е сигнал за тревога, показващ, че ЕС трябва да се промени, но всеки е зает със своите проблеми и реформите все се отлагат”, каза бившият финансов министър на Италия и управител на европейското подразделение на J.P. Morgan Chase Виторио Грили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комент

    0 0 Отговор
    Сега 'секви тарикати, като тия, ще друсат дървото да събират круши!
    ЕС ако се разпадне, ще е заради "гостоприемната" политика на Меркел и пажа й Юнкер, която ще доведе до криминални престъпления, терор, отнемане на свободи и огромни разходи за спасяване на неспасяемото!
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Не мисля че ЕС ще се разпадне.Да,нужни са реформи и смяна на тези които заемат високите постове във ЕС.А как ще бъде във Англия когато напуснат и това ще видим.Мисля че няма да им е добре.
  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    Ауу, някакви английски жалкарчета се загрижили за ЕС.

    Нали напускате бе, гледайте си там свличането на все по-жалкия паунд и не си завирайте мръсните носове в европейските дела!