11 Октомври, 2016 14:44 2 096 2

Българската перла Банско оглави класация на Пост Офис

  • банско-
  • пост офис-
  • курорт-
  • ски

В същото време трите най-скъпи ски дестинации в Европа са в Швейцария

Българската перла Банско оглави класация на Пост Офис - 1

Българската перла Банско за седма поредна година оглави класацията на Пост Офис за най-евтин зимен курорт в Европа и Северна Америка, пише британският в. "Телеграф". Проучването обхваща 26 популярни дестинации за ски и е направено след Brexit. Пакетната цена, която Банско дава за шестдневна почивка, в която влизат лифт карта, екипировка, ски училище, храна и напитки, е 271 паунда.

На второ място в престижната класация е словенският курорт Кранска Гора с цена за същите услуги - 338 паунда. След падането на паунда в резултат на Brexit цената в словенския курорт се е вдигнала с 20 процента в сравнение с миналия сезон. Пакетът в Кранска гора пък е с 25 процента по-висок в сравнение с този, който предлага Банско.

Третото място се държи от столицата ските за Зимните олимпийски игри през 2006 г. Сестриере с 355 паунда. Едва на четвърто място е другият италиански курорт Ливиньо, който от създаването си е безмитна зона. Пакетът за 6 дни там е 364 паунда. Италианците дори се хвалят, че цените им са на нивото от миналата година или дори по-ниски с цел да привлекат повече туристи от Острова. Държавата с най-много ски курорти - Австрия, влиза чрез Елмау на петата позиция с цена от 403 паунда. Най-евтиният курорт в Северна Америка е Банф (Канада), където пакетът за 6 дни е 702 паунда, предаде Стандарт нюз.

В същото време трите най-скъпи ски дестинации в Европа са в Швейцария. Водач е Цермат с 875 паунда, пред Венген - 736, и Саас Фее - 718 паунда. №1 по цена в Северна Америка е Бренекрийдж, Колорадо (САЩ) с внушителните 1134 паунда за седмица. Класация на най-евтините зимни дестинации 1. Банско - 272 паунда 2. Кранска Гора (Слвн) - 338 паунда 3. Сестриере (Ит) - 355 паунда 4. Ливиньо (Ит) - 364 паунда 5. Елмау (Ав) - 403 паунда 6. Солда (Анд) - 442 паунда 7. Рука (Финл) - 444 паунда 8. Морзин (Фр) - 446 паунда 9. Ла Тюл (Ит) - 456 паунда 10. Селва (Ит) - 470 паунда

В същото време стана ясно, че само в рамките на един ден 300 души могат да си осигурят работа в туристическия бранш в курортите Банско и Разлог за целия зимен сезон. Близо 30 работодатели от хотелиерския и ресторантьорския бизнес са заявили 300 свободни работни места за специализираната трудова борса, която ще се проведе този четвъртък /13 октомври/ в залата на читалището в Разлог от 11,00 часа.

Голям интерес сред туристическия бизнес има към събитието, което се организира от Дирекция "Бюро по труда" в града. Основната цел е да се помогне на бизнеса в сферата на туризма да си осигури качествени работници. "Интересът е много голям, доста са тези работодатели, които заявяват свободните позиции за работа директно в Бюрото по труда. На борсата обаче те ще имат възможност да представят дейността си и да проведат директни срещи с проявилите интерес безработни лица, за да постигнат договореност за тяхното наемане на работа", уточни Станислава Поповска, директор на Агенцията по заетостта в Пиринския край.

През зимния сезон в района на Банско и Разлог се наемат на работа близо 5000 души. Много от кадрите са работили през лятото на Българското Черноморие. Идват безработни от цяла България, за да намерят своето препитание в продължение на 4-5 месеца в подножието на планините Пирин и Рила. Най-много обаче са наетите от Пиринския край, където със сигурност ще падне нивото на безработица. Това важи най-вече за близките до курортите общини Симитли, Белица и Якоруда. Проблемът е, че част от кандидатите за работа са нискоквалифицирани, други пък претендират за нереално високи заплати. Друг масов проблем на кадрите е незнанието на поне един чужд език. Липсата на квалифицирани кадри налага голяма част от хотелите да карат своите служители да съчетават повече от една длъжност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hfij

    0 0 Отговор
    Вижте опашката....вижте опашката за какво Ви е
  • 2 Нина

    0 0 Отговор
    Опашката??? Тя е заради тъпите платени зелени организации, които не дават бизнес да се случва у нас. но за сметка на това нямат нищо против незаконната сеч бракониерска по цялата страна