12 Октомври, 2016 21:49 2 735 4

Брекзитът удари паунда

  • брекзит-
  • великобритания-
  • лира

Страховете, породени от неясната позиция на британското правителство за Брекзита, удари по паунда, съобщава в. „Гардиън”.

Скай нюз отбелязва, че британската валута в сряда се е сринала до $1,22 и до $1,11. Премиерът Тереза Мей вече наля масло в огъня като зави, че ръководеният от нея кабинет се готви за твърд Брекзит, свързан с напускането на Общия пазар, за да може Великобритания да получи пълна свобода и да наложи контрол на миграцията.

В отговор опозиционната Лейбъристка партия вкара в парламента питане от над 100 въпроса, свързани с Брекзита. Междувременно британският бизнес в открито писмо до Тереза Мей посочи, че всеки модел на излизане от ЕС, който не включва пълен достъп на британските компании до Единния пазар на ЕС, трябва да бъде отхвърлен.

При сценарий за „твърд брекзит“ загубите на Острова могат да достигнат до 66 млрд. паунда на година, пресмятат финансисти.

Миналия петък британската лира удари рекордното 31-годишно дъно от $1,14. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веве

    0 0 Отговор
    Много сте прости - това е стратегия :).
    Нисък паунд - повече покупки / износ / повишено търсене...
    Разменят чужда валута, купуват английска продукция - засилват им икономиката. Сега ако имах яко кеш - бих купил паунди и, ще ги развържа като станат 2.70лв, което ще стана сравнително скоро - помнете ми думата. Англия има само изгода от Брейкзит-а.

    Коментиран от #4

  • 2 доде

    0 0 Отговор
    Тея е време да свалят долара до истинските му нива от 1.20-30лв за долар! Ама ако може това да стане скоро, понеже идва един от Америка и съм му поръчал стока дето трябва да платя в лева... Айде сваляйте долараааааааааа!!!!
  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    Така, така, ще видите сега кон боб яде ли!

    Ставате си индо-пакистанска колония и последния ви шанс да сте с белите държави е пропилян!

    Заради 10 глупака, като Фараж, Борис Джонсън и Тереза Мей, които мечтаят за старите времена и които не искат да проумеят, че за емиграцията сте си виновни самите вие, а не ЕС! От ЕС идват основно млади бели хора да бачкат, а ислямската сволоч си я пускахте сами през годините!
  • 4 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "веве":

    Е как бе, всички са прости, само ти си умен, хаха!

    А да ти идва през "умния" мозък, че обезценяването на паунда за населението значи ОБЕДНЯВАНЕ, по-ниска покупателна способност и тн.?
    Или важното е да плющиш глупости, пък кой то гледа, а?!