14 Октомври, 2016 09:06 2 032 4

Експерт: Картел на горива не може да има без подкрепата на политическо ниво

  • горива-
  • картел-
  • бензин-
  • дизел-
  • кзк

Според КЗК бензиностанции са се договоряли за цените на горивата почти всеки ден

Експерт: Картел на горива не може да има без подкрепата на политическо ниво - 1

Почти всеки ден големите вериги бензиностанции са се договоряли за цените, на които да продават горивото.

Това показват още резултатите от анализа на КЗК, с който беше констатирано, че има картел на пазара с горивата у нас. Картелното споразумение е започнало още преди 2012 г. и продължава до днес.

„Цялата тази схема не може да продължава толкова много години без подкрепата на най-високо политическо и държавно ниво”, заяви в „Здравей, България” експертът и бивш посланик в Москва Илиян Василев.

„Различното този път е конкретиката от страна на КЗК и по-точно това, че те имат неопровержими доказателства, че всеки ден са се договаряли. Това предполага, че някои от компаниите, които евентуално са се договаряли, е предоставила информация за това, тъй като КЗК няма функциите да влиза и да изземва документация”, обясни Василев.

„Самото разследване за картел е малко подвеждащо, защото истинското разкриване на проблема не е само в търсенето на картел като такъв, а в разкриването на доминантното положение и аргументите за това”, коментира експертът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 влиза и да изземва документация

    0 0 Отговор
    В завода на Загорка, Болярка и Каменица НИКОЙ, НИКОГА НЕ Е ВИЖДАЛ ДА ВЛИЗА КАМИОН С ХМЕЛ И ПШЕНИЦА, ОБАЧЕ ВАДЯТ ТИРОВЕ С БИРА ПОСТОЯННО! Защо пък с бензиностанциите се заехте като свърши сезона на бирата?
  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    Хаха добро утро!Що никой ги не пипа толкова години.Подхвърлят нещо пред изборно ,направят една -две проверки за шум и твае до следващите избори.
  • 3 а стига бе

    0 0 Отговор
    Мммм, Хелоу!
    Еврика!
    Открихме топлата вода!
    Намерихме Атлантида!
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    Естествено че политиката е замесена.От литър бензин,държавата взема блозо около 60 процента.Е,колкото е по висока цената,по висок данък.