Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 19:20 1 408 1

Млади професионалисти от Пловдив със собствено кариерно събитие под тепетата

  • работа-
  • младежи-
  • кариера
Млади професионалисти от Пловдив със собствено кариерно събитие под тепетата - 1

Премина успешно първото пловдивско издание на единствения в България кариерен форум, насочен към компании в секторите: ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing (ВРО). То се състоя на 14 октомври в Конгресния център на Международния пловдивски панаир и беше посетено от над 400 млади хора, мнозинството от които бяха студенти, активно търсещи работа.

Това бе първото пловдивско издание на популярния формат, който се провежда от седем години в София. Нуждата на работодателите от млади специалисти и засиленото търсене на работа сред студентите и завършващите породиха необходимостта и от самостоятелно събитие в Пловдив. Успехът на инициативата е ясен знак за развитието на тези сектори в града – 26 компании представиха своите свободни позиции пред посетителите.

Официалните лица, които приветстваха участниците и посетителите и пожелаха успех на изложението бяха: Благовеста Пугьова, Оперативен директор - JobTiger; Алена Палашева, Началник Отдел „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ – Община Пловдив, доц. д-р Иван Соколов, Председател на Съвета на директорите - Международен панаир Пловдив, и Латинка Димитрова, HR Мениджър - Televic/Demasys. Г-жа Меглена Кунева, Заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и Министър на образованието, изпрати официално приветствено писмо до участниците и организаторите.

В програмата бяха включени и практически работилници, по време на които работодателите демонстрираха начините на работа в компаниите и разказаха повече за вътрешнофирмения живот. Провеждаха се и събеседвания с кариерни специалисти от JobTiger, в които студентите получаваха професионални съвети как да изградят свой успешен Personal Brand, който да им помогне в кариерата.

Публикувано във факти.бг: „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илов

    0 0 Отговор
    Факти, да не би да сте от Пловдив? Звучите като работническо дело. Голямо събитие, няма що, като гледам фирмите. Ро медиитепнякой сепопитва да изкара Пловдив велик, ама реалностите са други