9 Ноември, 2016 09:37 2 168 1

Драстични авиосъкращения заради Brexit

  • авиация-
  • съкращения-
  • brexit
Драстични авиосъкращения заради Brexit - 1
Снимка: АР/БТА

Холдинговата компания IAG, в която влизат British Airways и други авиокомпании, възнамерява да намали капиталовите разходи с 1.6 млрд. USD в резултат на неопределеността, предизвикана от решението на британците да излязат от Европейския Съюз, съобщиха от холдинга.

IAG също така преразглежда последните поръчки към двамата най-големи авиационни производители Boeing и Airbus, а също така да увеличат броят на седалките в икономическа класа с цел намаляване на разходите. В рамките на намаляване на разходите са планирани и съкращения на работните места и аутсорсинга.

По-рано IAG съобщиха, че оперативната печалба на холдинга за първите девет месеца на 2016 г. е нараснала до 9.9% в сравнение със същия период на 2015 г. и е 1.94 млрд. EUR.

IAG е международен авиационен холдинг, чиято щаб квартира е разположена в Лондон. Създаден е през 2011 г. в резултат на сливане на британската British Airways и испанската Iberia.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХаХо

    0 0 Отговор
    Ми като фалирате да пратим нащо м...ле да нареже самолетите за скраб бе бате?!