Last news in Fakti

11 Ноември, 2016 14:26 986 0

Бизнесмен на 2016 г. е Марк Зукърбърг

  • бизнесмен-
  • класация-
  • зукърбърг

Основателят и генерален директор на Facebook Марк Зукърбърг зае първото място в класацията „Бизнесмен на годината” на списание Fortune. Изборът е Зукърбърг, тъй като за своите 32 години, той е успял да създаде компания, чиято пазарна цена е 375 млрд. USD, доход – 22 млрд. USD и 1.8 млрд. ползватели.

Джеф Безос основателят и управител на Amazon е на второ място. Експертите за отчели не само доминиращата позиция на компанията на онлайн пазара, но и последните й разработки, като например тонколоната Amazon Echo, която изпълнява функциите на „умен” гласов помощник.

В ТОП 3 влиза и изпълнителният директор на компанията Ulta Beauty Мери Дилън, която е на този пост от средата на 2013 г. и от тогава досега е успяла да удвои продажбите и печалбата на фирмата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА