21 Ноември, 2016 16:04 1 111 0

Пазарите в осмисляне на икономическите данни

  • пазарите-
  • осмисляне-
  • икономическите данни

Настоящата седмица (21-25 ноември), както предходната, се очаква да бъде наситена с икономически данни от Европа и САЩ, които предстои «в ход» да бъдат осмислени от финансовите пазари, са казва в анализ на «Капман Холдинг».

Данните за индекса на потребителското доверие в еврозоната за ноември, които ще бъдат оповестени във вторник, ще покажат желанието на гражданите да пазаруват - което е един от основните «двигатели» на икономиката. Според предварителните нагласи, индексът ще продължи да е с отрицателен знак (-7,8), но ще има леко подобрение спрямо предходния месец.

Също на 22 ноември, в САЩ ще бъдат публикувани данни да продажбите на съществуващи жилища през октомври – очакванията са те да са приблизително колкото през септември.

Стойностите на индексите на деловата активност за ноември в сферите на промишлеността и на услугите в еврозоната и в Германия (ще бъдат оповестени в сряда) едва ли сами по себе си ще доведат до подем на пазарите, тъй като, според прогнозите, те ще са доста близки до предходните стойности.

Данните за обема на поръчките на стоки за дълготрайна употреба в САЩ за октомври (ще бъдат публикувани в сряда), обаче се очаква да са по-добри от предходните. Същият ден в САЩ ще станат известни и данните за броя на закупените през октомври нови жилища, за които очакванията са, почти да се припокрият с данните за септември.

В четвъртък европейските инвеститори ще следят с интерес данните за брутния вътрешен продукт (БВП) на Германия за третото тримесечие. Прогнозите сочат запазване спрямо полугодието на същия темп на ръст на БВП (0,2%) и леко ускоряване на годишна база до 1,7% (предходна стойност 1,5%).

Същият показател, но за Великобритания, ще фокусира вниманието на инвеститорите в петък. Предварителното проучване показва устойчив ръст на БВП на страната, който запазва темпа си и на годишна (2,3%), и на тримесечна база (0,5%). Специално за Великобритания това би било добра новина, предвид песимистичните прогнози след гласуването за Brexit, смятат анализатори от „Капман Холдинг“.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА