Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 14:11 1 934 0

Уорън Бъфет спечели милиарди след победата на Тръмп

  • уорън бъфет-
  • тръмп-
  • пари
Уорън Бъфет спечели милиарди след победата на Тръмп - 1

Състоянието на Уорън Бъфет се е увеличило с 11 милиарда долара след победата на Доналд Тръмп на президентските избори. В голяма степен собственика на Бъркшър Хатауей е увеличил състоянието си заради повишаване на акциите на неговите финансови активи, съобщава телевизия CNBC. Като цяло от 9 ноември насам активите на финансовите компании, влизащи в портфейла на Уорън Бъфет са му донесли 4.3 милиарда долара и още 3.8 милиарда са дошли от акциите, които са на негово лично разпореждане. Според Блумбърг с избирането на Доналд Тръмп за президент Уорън Бъфет се е върнал на второ място в рейтинга на най-богатите хора в Америка. Бъфет подкрепяше в предизборната кампания кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Уорън Едуард Бъфет е американски инвеститор, бизнесмен и филантроп. Считан е за най-великия инвеститор в историята на модерните финансови пазари. Бъфет е главен изпълнителен директор и най-голям акционер на Бъркшър Хатауей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА