26 Ноември, 2016 10:11 2 010 2

Ще се появят безплатни авиобилети

  • билети-
  • авиация-
  • цена

Борбата на авиационния пазар е безмислостна. Първо нискотарифните авиокомпании се надпреварваха помежду си за пътници, предлагайки евтини самолетни билети. От няколко години в битката за клиенти се намесиха и големите национални авиокомпании, като започнаха да предлагат различни икономични пакети.

В съвсем скоро време обаче ще се появят и безплатни авиобилети. Нискотарифната Ryanair, която наскоро навлезе на българския пазар може да започне да дава безплатни билети след около 10 години, прогнозира генералния директор на компанията Майкъл О`Лири, цитиран от британското издание The Guardian. Авиокомпанията ще получава приходи от съвместна дейност с летищата, на които ще привлича пътници.

„Основната задача пред нас е постепенно намаляване на цената на билетите. Прогнозирам, че през следващите 5-10 години цената на билетите на Ryanair ще падне до 0. В този случаи самолетите ще бъдат пълни и ще може да получаваме доходи съвместно с летищата, през които пътниците ще минават, а също така ще получим дял и от продажбите на дребно на летищата”, каза О`Лири по време на конференцията Airport Operators Association в Лондон.

Той обаче призна, че тази схема на работа едва ли ще се реализира с големите летища, като „Хийтроу” например, но има и по-малки аеропорти в Европа, които са заинтересовани от това да повишат трафика си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Око да види ръка да пипне

    0 0 Отговор
    Това ми звучи като след 10 години ще продават безплатни автомобили, безплатни имоти, безплатно отиваш в магазина и си пълниш кошницата, а както казват мнозина, всъщност има ли безплатен обяд?!
  • 2 RealDeal

    0 0 Отговор
    Това е абсолютна глупост. ако раздават безплатни билети как изобщо малките летища ще посрешнат огромният трафик?. Но е отлична реклама. Има и друг вариант след 10 години тези изобщо да не съществуват.:)