5 Декември, 2016 06:27 1 105 1

С 6,5% поскъпнаха храните на едро

  • храни-
  • зеленчуци-
  • полицаи-
  • скок

Преглед на печата

С 6,5% поскъпнаха храните на едро - 1

24 часа

20% от полицаите в страната юпита

Синоптикът Емил Чолаков вдига вежди и се чуди от телевизионния екран - защо в цяла България първият сняг, и то през ноември, е бил не повече от 15 см, а само и единствено в София е паднало двойно по-голямо количество - цели 30 сантиметра. Ами защото София е център на просветата, ще му отвърнат шегаджиите. Да му припомним и народното мъдро заключение: дебел сняг, голям комат.

Труд

„Струма“ да се качи на Кресненското плато

Магистрала „Струма“ да бъде еднопосочна в участъка от Симитли до Кресна, като отсечката се изкачва през Кресненското плато, на изток от едноименното дефиле.

Това прединвестиционно намерение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството събира най-голяма подкрепа в проучване на местно и национално ниво, което ще бъде представено днес. Презентацията ще се проведе в град Кресна в присъствието на министър Лиляна Павлова. Ще има и обществено обсъждане на резултатите от изследването, направено от „Екзакта рисърч“ по поръчка на МРРБ.

Стандарт

Ски на промоция

Ски на промоция вече могат да карат българите. От днес три от пистите в курорта Банско ще работят на пълни обороти. А цените за картите ще са на промоция. До 20 декември билетът за влековете ще струва 30 лева. С него сега ще се ползват трите работещи съоръжения. Скоро обаче и останалите писти в курорта ще могат да се ползват.

До началото на коледните празници цената за каране на деца от 7 до 12 г. пък ще бъде 22 лева. А най-малките любители на ските - хлапетата от 1 до 7 години, през целия сезон ще могат да се спускат срещу едно левче.

Монитор

Деца от интернат се пускат за по 5 лева на пенсионери

Кутия цигари, петолевка или алкохол. Това е цената, на която деца от социално-педагогическия интернат „Христо Ботев“ в сливенското село Драгоданово се продават на пенсионери и роми, разказаха пред „Монитор“ потресени жители на населеното място. Интернатът е един от шестте подобни в страната (виж вдясно) и придоби печална известност, след като дори омбудсманът Мая Манолова настоя да бъде затворен заради извращенията и лошите условия в него. Според местните децата, които са настанени там заради проблемно поведение като кражби, бягство от дома, скитничество и други престъпления, проституират в селото.

Сега

Майките ще получават от юни бонус за ранно връщане на работа

Стимулът за майките, които са на висока заплата, да се връщат на работа в първата година от майчинството си, ще важи чак от 1 юни. С бюджета на Държавното обществено осигуряване депутатите одобриха предлаганото облекчение от социалното министерство, но защото се налагали промени в нормативната уредба.

Капитал дейли

Нов кабинет в рамките на сегашния парламент няма да има

Въпреки убедеността на президента, че този парламент не е изчерпан, шансовете за формиране на ново правителство в неговите рамки изглеждат нищожни, а предсрочните избори - все по-сигурни. В петък Плевнелиев обяви, че "с голяма доза на сигурност" ще даде третия проучвателен мандат на РБ, но ГЕРБ, изглежда, няма да подкрепят опит за кабинет на партньорите си. Макар Борисов засега да не е заел категорична позиция, от думите на вицепремиера в оставка Румяна Бъчварова в неделя пред bTV се разбра, че ГЕРБ по-скоро мисли за предсрочни избори. "Най-правилно е да отидем на нови избори. Не е редно най-голямата политическа сила да подкрепи една много по-малка", каза тя в отговор на въпроса ще подкрепят ли кабинет на блока.

Дума

С 6,5% поскъпнаха храните на едро

Само за три седмици цените на храните на едро са поскъпнали с 6,44%. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). През миналата седмица индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се е повишил с 3,16 на сто, съобщават от комисията.

По данни ДКСБТ през миналата седмица оранжерийните домати са поскъпнали на едро с 9,9 на сто и са се търгували по 1,67 лева за килограм. Цената на вносните домати пък се е понижила с 9 на сто до 1,11 лева за килограм. Българските оранжерийни краставици са поскъпнали с 1,4 на сто до 2,10 лева средно за килограм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    0 0 Отговор
    Предколедно, как си му е реда у нас!