16 Декември, 2016 18:47 2 239 0

Големият авиационен победител за 2016 г.

  • авиация-
  • награди-
  • b2b
Големият авиационен победител за 2016 г. - 1

Най–успешните компании в сектора на авиоиндустрията получиха отличия в над 10 котегории на изискана церемония в присъствието на официални гости, медии, представители на бългaрския и международен бизнес. Годишните награди SKY STARS се провеждат за втора поредна година и са иницатива на b2b Media.

Със своята активна дейност – открити нови дестинации, нови инвестиции и работни места и популяризирането на страната ни като световна туристическа дестинация нискотарифната компания Wizz Air си спечели Голямата награда: “Най–добър авиопревозвач на 2016”!

За първи път бе присъдена и специална награда за принос в популяризирането на авио професията в България. Специалното отличие бе връчено на старши първи офицер Марио Бакалов, който е единственият български пилот на най-големия пътнически самолет в света Airbus A380. Освен пилот, той е и дългогодишен инструктор в сферата на човешкия фактор в академията на Lufthansa, както и част от отрядите за бързо реагиране след авиоинциденти.

На официалната церемония със специална награда бяха отличени Сандрин дьо Сант Совьор – президент и изпълнителен директор на APG Inc (която е и сред учредителите на наградите SKY STARS от 2015 г) и министърът на туризма Николина Ангелкова, която също получи приз за принос в популяризирането на България като туристическа дестинация. През последните две години България се е представила на 100 международни туристически изложения, увеличен е и броят на чуждестранните туристи, посетили страната ни, отчитат се и усилията за повече инвестиции в сектора.

При награждаването министър Ангелкова заяви: “Без диалог през последните две години нямаше да успеем да постигнем всичко това и да начертаем бъдещите ни стъпки, защото пред нас има огромни предизвикателства. Тази година е много силна, но е важно всички следващи да бъдат такива. Важно е резултатите, които постигаме да бъдат устойчиви и постоянно да подобряваме нашия туристически продукт. На прага на зимния сезон трябва да отбележа, че очакваме увеличение от редица важни пазари, а най-важната информация получаваме именно от авиационния бранш“.

С най-много отличия от SKY STARS 2016 си тръгнаха Wizz Air – включително за Най-динамична компания и за предпочитан нискотарифен превозвач.

Силно оспорвани тази година бяха категориите за технологични решения в сектора на авиацията. Български и международни компании премериха сили в конкурса.

Зам. министърът на икономиката Даниела Везиева връчи престижните призове в някои от категориите и коментира: “За мен е oгромно удоволствие да наградя призьорите и да съм част от този празник. Не само защото иновациите са нещо много важно, с много висока добавена стойност. b2b Media е медията, която прави може би най–силната иновация. Медията която дава пример за позитивност и показва, че България е достойно и хубаво място за живеене и всички ние, независимо какво работим го правим, защото искаме да останем в България и това е държавата която ни заслужава и ние нея.”

Класирането по категории – SKY STARS 2016

Sky Green Star – Авиокомпания с най-голям принос в опазването на околната среда

Air France-KLM

Sky Innovation – Иновация в авиационния бизнес

KLM

Sky Budget Star - Предпочитана нискотарифна авиокомпания

Wizz Air

Sky Leader - За лидерска позиция в авиационната индустрия

Turkish airlines

Sky Investor – За инвеститор в сферата на летищния и авиационен бизнес

Woodward Bulgaria

Sky BG Innovation - За българска иновация с принос в световната авиация

Волаком

Sky Tradition – Дългогодишно присъствие и принос в развитието на авиационния пазар

Airbus

Sky Shark - За бизнес развитие и за открити нови дестинации

Wizz Air

Sky Marketing and PR Leader – За маркетингова или ПР идея

Turkish airlines

Ace Star – За майсторство в професията и достоен личен пример

Старши първи офицер Марио Бакалов – Lufthansa

Ace Star – За майсторство в професията

Polish Airlines - LOT

Sky Debut – Бизнес дебют

Landmarks

Sky Premier – Предпочитана логистична компания

Cargo partner

Sky Startup Innovation – За нова иновативна идея

Speedy fly

Sky Startup Innovation – За нова иновативна идея

Mamel

Sky Soft – За софтуерно решение в сферата на пътуванията и авиацията

Aviobilet

Sky Soft – За софтуерно решение в сферата на пътуванията и авиацията

Frankfurt Aerospace Systems – ACSIS

Agent Leader – Предпочитан травъл агент

ChartAir

Drone Innovation – Иновация при безпилотните летящи системи

ВЕОС

​Sky Favoritе – Специална награда на b2b Media

Frankfurt Aerospace Systems – ACSIS

Sky Favoritе – Специална награда на b2b Media

Lufthansa

Sky Herald - За принос в популяризирането на България като туристическа дестинация

Сандрин дьо Сант Совьор – президент и изпълнителен директор на APG Inc и Николина Ангелкова, министър на туризма

Голямата награда “Sky Star – Най-добър авиопревозвач на годината”

Wizz Air


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА