Last news in Fakti

19 Декември, 2016 23:00 3 491 0

Дипломираха се първите специалисти по ERP системи в България

  • ерп-
  • застраховане-
  • дипломи-
  • дипломиране

Магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ е единствената в България и една от малкото в Европа, в която се обучават специалисти по бизнес софтуер

Дипломираха се първите специалисти по ERP системи в България - 1
Фотограф: Лео Кирилов

На тържествена церемония във Висше училище по застраховане и финанси се дипломираха първите специалисти по ERP системи в България. Магистрите получиха своите дипломи от доц. д-р Десислава Йосифова - ръководител на катедра „Счетоводство и контрол“ във ВУЗФ, а фирмите Team Vision, ERP.BG, Balkan Services и Business Solutions връчиха сертификати за успешно преминат курс с техните специализирани системи.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб.

Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Системите за управление на бизнеса са сред най-горещите тенденции в софтуерния бранш. Днес бизнесът търси хора, които разбират и използват иновативни технологии за повишаване на ефективността и конкурентоспособността на тяхната компания. Постигането на поставените стратегически бизнес цели е почти невъзможно без широко използване на информационните технологии, тъй като те осигуряват средата за провеждане на съвременния бизнес.

Все повече компании внедряват различни класове бизнес софтуер и в резултат ERP бранша усеща нарастващ недостиг на кадри, които да се ангажират с продажбата на такива решения, управлението на проектите, интеграцията с наличните системи при клиентите, както и бъдещото развитие и поддръжка.

Днес предприятия, банки, търговски вериги и други компании усилено внедряват бизнес софтуерни системи и компаниите, реализиращи проектите, непрекъснато търсят подготвени кадри, а заплащането на такива специалисти е много над средното за страната.

Програмата се осъществява от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), в партньорство с ERP Academy и представители на някои от водещите български компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер, както и експерти в областта на управлението на проекти, управлението на бизнес процесите, маркетинга, финансите, онлайн бизнеса и други сфери, свързани с този сегмент. Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ събира едни от най-добрите експерти по бизнес софтуер и лектори в България на едно място. Студентите се учат директно от водещи български и международни специалисти в областта. Сред лекторите са представители на някои от най-големите български компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер – Microsoft, IBM, SAP, Oracle Academy, ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН България, и други.

Магистратурата по „Бизнес софтуер и ERP решения“ включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата) и други. Студентите имат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици. Курсът засяга също и други важни научни сфери като счетоводство и финанси, икономика и други. Лектори са водещи представители на някои от най-успешните български фирми от сектора – ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН, консултанти от водещи международни ERP компании, както и утвърдени преподаватели от ВУЗФ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА