Last news in Fakti

21 Декември, 2016 14:01 2 238 0

Европейският съюз може да глоби Фейсбук

  • ес-
  • разследване-
  • глоба-
  • фейбсук-
  • whatsapp-
  • приложение
Европейският съюз може да глоби Фейсбук - 1
Снимка: БТА/ AP

Фейсбук е застрашен от глоба от Европейския съюз заради подвеждаща информация по време на сделката за придобиване на WhatsApp, съобщи „Бизнес инсайдър“.

Компанията закупи приложението през 2014 година за 22 милиарда щатски долара. Сделката трябваше да бъде одобрена от регулаторите в страните, в които се предлагат мобилните услуги.

Според Европейската комисия обаче е била дадена подвеждаща техническа информация за споделяне на информацията на потребителите.

Европейските власти са започнали разследване и са призовали Фейсбук да им съдейства.

Причина за разследването е промяната в политиката на поверителност на WhatsApp, който обяви, че може да споделя информация за телефонните номера на своите потребители с Фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА