21 Декември, 2016 22:15 2 954 2

Коя е най-застрашената професия?

  • професия-
  • застрашена-
  • пощальон-
  • dj-
  • работа-
  • търсене

Искате да сте DJ? Помислете пак

Коя е най-застрашената професия? - 1
Снимка: БТА/ AP

Сайтът CareerCast направи проучване коя е най-застрашената професия в световен мащаб. Резултатите са интересни.

С развитието на технологиите все повече „класически“ професии губят своя чар и необходимост. Изгледите са търсенето за тези служители да бъде ограничено още повече през следващите години.

Изненадващо или не най-застрашената професия е пощальон. Очаква се до 2024 година заетостта при пощальоните да спадне с цели 28%.

Сред професиите, които са пред изчезване, е и тази на DJ. Наблюдава се спад с близо 11% при хората, които се грижат за доброто настроение на хората в нощните клубове.

Никак не е изненадващо и попадането на репортерите, работещи за вестници, в тази класация. Все повече хора вече използват телефона и чрез мобилните си апарати се информират за актуалните събития. Намалява търсенето на книжни вестници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гогол

    4 2 Отговор
    Ще отпаднат професиите и жиголо - заради новите вибратори, телефонист - заради чатовете, гей и лесбийка - заради новият трети пол, музикален педагог - заради масовото приемане на Рапа като религия, водач на магаре - заради изчезването на магаретата, мажуретка - заради 3Д видеоигрите, и още други. но ще възвикнат и нови професии, като политическо жиголо - тя съществува от години..., Лакей на корпоративни интереси - това е масово в нашите институции и другаде, Подлизурко на заплата - често се наблюсава в политическите прогнозатори, Трол на повикване - масово е в нетовете и коментариите... и други. Света се променя професиите се променят. но едно е сигурно - кондомите нямад а изчеднат докато свят светува.
  • 2 jambazina

    1 1 Отговор
    +1 за Гогол.
    Да добавя при разрастващите професии - корпоративен планктон.