Last news in Fakti

4 Януари, 2017 15:15 1 452 0

Удължиха концесията за находище „Царевец“

  • концесия-
  • находище-
  • царевец
Удължиха концесията за находище „Царевец“ - 1

С 15 години ще бъде удължен концесионният договор за находище „Царевец“, разположено на територията на община Мездра. Това реши правителството, приемайки исканата от концесионера- „Балканстон“ ЕООД, гр. София промяна.

От дружеството мотивират искането си с наличието на оставащи запаси в находището, които биха останали неиззети.

Със същото решение Министерският съвет промени и концесионната площ на находището. Причината е, че част от тази площ, необходима за извършване на дейности извън концесията, съвпада с площта на участък „Централен-2007“, за който има заявено искане за предоставяне на концесия.

Правителството измени и начина на формиране на концесионното плащане за находище „Царевец“ и го приведе в съответствие с Наредбата за принципите и методика за определяне на концесионно възнаграждение за добив на подземни богатства, променена през 2007г.

До момента концесионерът е заплащал необходимите суми в съответствие със стари правила, валидни към датата на подписване на договора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА