Last news in Fakti

13 Януари, 2017 21:51 3 282 6

Нацистки скандал заради обувки

  • обувки-
  • пречупен кръст-
  • свастика-
  • калифорния

Калифорнийска компания за обувки беше принудена да изземе свой продукт, след като клиент откри пречупен кръст на подметката

Калифорнийска компания за обувки беше принудена да изземе свой продукт от търговската мрежа, след като клиент откри нацистки символи на петата.

Скандалът избухнал, след като интернет потребителят Reddit публикувал снимка, показваща подметката на обувката и отпечатъците.

Компанията производител се намесила веднага. Последвало публично извинение спиране на продажбите на въпросния модел обувки.

От компанията заявиха, че случилото се по "никакъв начин не е умишлено" и "очевидната грешка" е направена от производителите в Китай.

"Ние никога няма да създадем дизайн за насърчаване на омраза. Ние не насърчаваме омразата“, се казва в изявлението.

Въпреки бързата реакция снимката беше видяна повече от два милиона пъти в социалните медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кламерчето

    27 1 Отговор
    Свастиката е древен символ, който в никакъв случай не насърчава омразата!
    Пресилено е да се изкарват подметките виновни!
  • 2 onq s konq

    2 2 Отговор
    Хитрягите от компанията са си осигурили за "бушон" клона в Китай:)А въпросът е КОЙ щеше да им купува стоката в тоя пазар със супержестока конкуренция,ако не беше "грешката"?!
  • 3 no name no face no number

    11 3 Отговор
    Мноого яки много ми харесват лично не мразя Хинки. Иначе свастиката е нещо нормално за будизма кефят ме хората от тази религия мноого.няма араби и евреи :))) за справки Japan.
  • 4 no name no face no number

    4 4 Отговор
    Да кажа само че и арабите и евреите също не жи мразя рабитил съм със Сирийци и наистина ми е тъжно че им съсипаха живота някои.
  • 5 РАМБО

    5 0 Отговор
    Къде ги има да си ги купя веднага ?
  • 6 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    "Нацистите" идват, крийте се, този път ще ви превземат с отпечатъци от обувки! О не! Какъв ужас, не е истина! хахахахаха