Last news in Fakti

24 Януари, 2017 04:26 1 292 1

И купуването на стаж поскъпна

  • левове-
  • стаж

От тази година купуването на стаж за пенсия струва по-скъпо заради увеличението на осигурителната вноска за пенсия с един пункт на 18.8% и на минималния осигурителен доход на самоосигуряващите на 460 лв.

Това пресмята „Сега”.

Така от 1 януари, ако човек иска да си купи един месец стаж, ще трябва да плати 86.48 лв. Миналата година един месец осигуряване струваше 74.76 лв. Според последната средносрочна бюджетна прогноза през следващите две години не се предвижда увеличаване на минималната заплата или доходите за самоосигуряващите се, но пък и догодина вноската за пенсия ще се увеличи с още един пункт - на 19.9%, което означава, че и догодина ще има поскъпване.

Затова и експертите винаги съветват хората да си напазаруват стажа по-рано, тъй като с годините се увеличава минималният осигурителен доход, а с това и цената му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОР

    2 0 Отговор
    Вариант 1: Гърбя се 40-45г и вземам минимална пенсия 161лв. на 65+ години. Я вземам 3-4 г, я не...
    Вариант 2: Барам си цял живот кора и взимам 118лв. на 70г. Ако имам късмет ще я прибирам 10 -20 лазарника. Започва и далаверата с помощи за отопление, разни кухни, лекарства и др. и др.... хич да не е това са си едно 70лв+ още под друга форма.