24 Януари, 2017 06:28 2 434 0

Пак по-скъпо

  • левове-
  • стаж

Преглед на печата

24 часа

В Пирогов спасиха детето, докарано със самолет

Детето от Бургас, за когото на 11 януари Бойко Борисов прати военен самолет, за да го транспортира до “Пирогов” в столицата, вече е в стабилно състояние.

Заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков съобщи, че 5-годишният Александър е в стабилно състояние, пише “24 часа”.

Преди десетина дни момченцето получи сепсис като усложнение от варицела, лекарите в Бургас твърдяха, че може да има и друга причина за критичното му състояние.

Труд

Тревожна нощ в президентството заради кабинета

Консултациите за служебния кабинет започнаха още в първия работен ден на президента Румен Радев, а от “Дондуков” 2 казаха, че се очаква и тревожна нощ.

За всеки министерски пост имало по два-три варианта, а изборът щял да е прецизен. Освен това бъдещите министри щели да бъдат проверени и за чисто минало. Румен Радев обеща в служебния кабинет да няма агенти на ДС, пише "Труд".

Особено важен в този кабинет е вътрешният министър, от когото се очаква да осигури реда и да не допусне купуване на гласове и фалшификации.

Стандарт

Чистка в ГЕРБ

Кои са грешките на шефове на структурите на ГЕРБ по места, на кметове, на министри и активисти на партията. Това ще посочи в следващите няколко седмици лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на "четири очи" с всеки един от тях, научи "Стандарт" от свои източници в партията. Очаква се той да направи и кадрови промени преди предстоящия парламентарен вот. Именно заради това Борисов тръгва на обиколка из страната, за да може да разговаря с членовете и хората по места. Това ще се случи веднага след като новият президент Румен Радев разпусне правителството и назначи своя служебен кабинет.

Монитор

Съдът поряза офшорките на Цветан Василев за „Авионамс“

Темида окончателно е отхвърлила двете жалби срещу търга за авиоремонтния завод „Авионамс“, с които Цветан Василев се пробва да спре продажбата. След Софийския градски съд и Апелативният съд е приел, че щенията им са недопустими, научи „Монитор“.

Жалбите бяха внесени от две свързани с него дружества. Едното е „Хедж инвестмънт България“, чиято собственост беше заводът и именно акциите му в „Авионамс“ бяха обект на продажбата заради десетките милиони задължения на фирмата към КТБ. А другото – офшорката на банкера-беглец, регистрирана на Британските Вирджински острови „И Еф Ви Интернешънъл Файненшъл Венчърс ЛТД“, която е и мажоритарен собственик на КТБ.

Сега

И купуването на стаж поскъпна

От тази година купуването на стаж за пенсия струва по-скъпо заради увеличението на осигурителната вноска за пенсия с един пункт на 18.8% и на минималния осигурителен доход на самоосигуряващите на 460 лв. Така от 1 януари, ако човек иска да си купи един месец стаж, ще трябва да плати 86.48 лв. Миналата година един месец осигуряване струваше 74.76 лв. Според последната средносрочна бюджетна прогноза през следващите две години не се предвижда увеличаване на минималната заплата или доходите за самоосигуряващите се, но пък и догодина вноската за пенсия ще се увеличи с още един пункт - на 19.9%, което означава, че и догодина ще има поскъпване. Затова и експертите винаги съветват хората да си напазаруват стажа по-рано, тъй като с годините се увеличава минималният осигурителен доход, а с това и цената му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА