27 Януари, 2017 01:17 1 365 4

Защо не са ви взели на желаната работа?

  • работа-
  • hr-
  • интервю-
  • позиция-
  • грешки-
  • служител

Често допускани грешки по време на интервю за работа

Защо не са ви взели на желаната работа? - 1
Снимка: shutterstock

Експертите от отдел „Човешки ресурси“ дават няколко прости съвета как да направите добро впечатление на интервю за работа и по-точно какво задължително да не правите.

CareerBuilder се е допитал до редица работодатели, които са споделили каква е най-честата причина даденият кандидат за работа да не бъде одобрен за позицията.

Най-честата грешка, която желаещият да започне работа може да допусне, е да излъже. В 66% от случаите работодатели са разбрали лъжата и повече не са потърсили въпросния човек.

Неприятно впечатление прави и ако кандидатът за работата вдигне телефона си по време на интервю или напише текстово съобщение. Експертите съветват – изчакайте интервюто да мине и не говорете по телефона си, освен ако не е нещо наистина спешно.

Ако кандидатът е арогантен, също увеличава риска да не бъде потърсен отново от тази фирма. Лошото облекло също прави неприятно впечатление на интервюиращите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    4 0 Отговор
    При мен, причината бе друга. Оказа се, че вече са назначили цели 240 кандидата на мястото, за което кандидатствувах? Аз исках да стана депутат, а даже неме изслушаха, нито ме потърсиха за интервю? направо си назначиха други на това място? И така цели 27 години все кандидатствувам и все не мога да си намеря работа?
  • 2 onq s konq

    1 3 Отговор
    Естествено че няма те вземат,щото даваш индикация на помияр с тия елементарни депутатски щения.Пробвай с молба директно за ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС и ще видиш как моментално ще ти се отвори парашута!

    Коментиран от #3

  • 3 Лъчо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Помияр съм, спор няма! На такъв ме правят хиляди безотговорни самовлюбени човечета тук по редица инстанции, някои от телефонни оператори, редица от съдебната власт някои следователчета абе какви ли не? Даже и шефката каза, че никак не работя, а аз почвам 10 минути по-рано за да могат другите да започнат без липса на материали... Но идиоти в тая държава има много, а аз няьмам вина че е така! Вината ми беше, че ми пукаше за тая мафиотска държавица тук, а тя ме прецаква от десетилетия. Ето това не мога да си простя. но и аз ставам като теб "НОРМАЛЕН", защото ми омръзна да съм "помияр", като се отъждествявам с враговете ми като "ние". Разбра ли, приятелю? А ти си карай Баварката, плюй ревностно руснаците, фукай си се пред гърлите с мозъци като на кокошки, нали ги гледам по щандовете как разсъждават повечето и не ме мисли, щота помияри като мен, не си струват да ги мислиш, то и без това не ви пука нали? Ето денят ти е готин вече! Хеппи бърт Дей то Юу!
  • 4 Ръфи

    1 0 Отговор
    Ами защото всички искат да ги "вземат" на работа.
    "Работодателите".
    Подхожда се като бизнес сделка.
    Ето - аз предлагам такава и такава квалификация.
    В тая фирма мога да правя това и това.
    Всичко това струва толкова и толкова пари като заплата.
    Договаряме ли се.

    Ник-ви молби, хленчове и сополи.
    Има сделка - няма сделка.